Welpen en scouts proberen een medicijn te maken voor de koning. Foto: PR
Welpen en scouts proberen een medicijn te maken voor de koning. Foto: PR

Lang leve de koning

Algemeen

HUMMELO – Het Halloweenkamp van welpen en scouts van Scouting Sweder van Voorst Hummelo en Keppel speelde zich af in de Middeleeuwen. Boeren, burgers en buitenlui werden door de koning uitgenodigd op zijn kasteel. Van zaterdagmiddag 28 tot en met zondagmiddag 29 oktober hulde het scoutinggebouw zich in nevelen.

De koning ontving zijn gasten die met hun slaapspullen kwamen. De warme kleding was niet overbodig, want het was guur dit weekend. Gelukkig was het binnen warm en aangenaam. In het kasteel beleefden de leden en gasten van een heleboel spannende, leuke, griezelige maar ook geweldige dingen. Want de koning had gehoord dat de pest steeds dichterbij zijn koninkrijk komt en hij heeft de hulp nodig van de welpen en scouts om een medicijn te vinden. Daarvoor moesten ze er achter komen wie de heks was, de kinderen gingen naar buiten en daar waren inwoners van het dorp die ze vragen konden stellen. Sommige inwoners hadden roddels gehoord over wat de heks kon of hoe de heks er uit zag. Maar de heks had de kinderen in de gaten en maakte sommige inwoners ziek waardoor ze de zombie-pest kregen. Deze achtervolgde de kinderen en ze moesten oppassen niet ook ziek te worden, want van het aanraken van iemand met de zombie-pest kon iemand al behoorlijk ziek worden. Door de hints van de inwoners waren ze er achter gekomen wie de heks was en deze moest op de brandstapel. De heks had twee keuzes; of een ingrediënt voor het tegengif van de pest overhandigen of te worden verbrand op de brandstapel. De heks koos voor het eerste en gaf een oor, dit oor moest verwerkt worden in het medicijn.

Helaas was de koning in alle hectiek ziek geworden en moest er dus haast gemaakt worden om de pest tegen te gaan. De pestdoktoren werden er bij geroepen en het volgende deel van het medicijn kon worden gevonden door middel van een groot avondspel. De kinderen werden in groepjes verdeeld en moesten puzzelstukjes verzamelen door allemaal kleine opdrachten te doen bij verschillende posten. Maar niet zonder gevaar, er waren een aantal griezels die probeerden de puzzelstukjes af te pakken, maar als de kinderen allemaal in een cirkel van touw stonden konden de griezels ze niet te pakken krijgen. Op de achterkant van deze puzzels stond een hint en zo konden ze de locatie van het tweede deel van het medicijn vinden, na even denken wisten de kinderen waar ze moesten zoeken en vonden ze oogballen. Deze werden aan de pestdoktoren overhandigd.
Helaas was dit niet genoeg en hadden ze nog verse pompoenpitten nodig. Gelukkig wisten de kinderen wel hoe ze hieraan moesten komen. Zij kozen allemaal een pompoen uit om uit te hollen en sneden enge en grappige gezichten uit. De pompoenpitten werden verzameld.

Het medicijn kon gemaakt worden! De pestdoktoren gingen aan de slag met het oor, de oogballen en de pompoenpitten en maakten een groen drankje wat de koning moest opdrinken. Maar er was een probleem. Het werkte niet! De pestdoktoren snapten er niks van maar de prinses bedacht zich dat ze ooit een boek had gelezen waar in stond dat er nog een hart van blauw bloed in moest. Maar ze konden natuurlijk de koning en de prinses niet verwonden om een hart te krijgen. Een van de kinderen kwam op het idee om het graf van de koningin, die een aantal jaar daarvoor was overleden, open te breken en kijken of haar hart nog in het graf lag. Er werden scheppen tevoorschijn gehaald, botten aan de kant gelegd en gegraven. Het hart werd gevonden en overhandigd aan de pestdoktoren. Deze gingen er mee aan de slag en gaven het nieuwe medicijn aan de koning.

Gelukkig helpt het middel en voelde de koning zich meteen een stuk beter. Omdat zijn ziekte wel besmettelijk is, moesten alle kinderen het vieze medicijn innemen. Gelukkig kan het door het brooddeeg worden gekneed en zo genoot iedereen tot slot van heerlijk, helend, maar groen, brood.


www.scoutingsweder.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden