Toneelgroep Veldhoek brengt onder leiding van regisseuse Ingrid Sweers (staand links) het blijspel 'De sok van Opa Keuterboer'. Foto: PR
Toneelgroep Veldhoek brengt onder leiding van regisseuse Ingrid Sweers (staand links) het blijspel 'De sok van Opa Keuterboer'. Foto: PR (Foto: Jan Hendriksen)

Veldhoeksfeest met toneel, optocht en 'knalfeest'

VELDHOEK – De Ruurlose/Hengelose buurtschap Veldhoek viert vrijdag 22 en zaterdag 23 september haar jaarlijks Veldhoeksfeest. Vol enthousiasme is de afgelopen maanden weer veel gezamenlijk werk verzet door Stichting Volksfeest Veldhoek, Stichting Jong & Actief Veldhoek en Toneelgroep Veldhoek om weer iets te verbeteren aan het feest en om het nog gezelliger te maken. Het Veldhoeksfeest wordt gekenmerkt door traditionele vaste hoogtepunten en toch een aantal verrassingen. De optocht, toneelavond en de feestavond probeert men elk jaar te overtreffen met nieuwe soms krankzinnige ideeën.

Het feestterrein van het Veldhoeksfeest is gelegen aan de Kapersweg achter de voormalige basisschool en naast het Verenigingsgebouw. Vrijdagavond 22 september begint het feestprogramma om 19.30 uur met de toneelvoorstelling 'De sok van Opa Keuterboer' van Toneelgroep Veldhoek. Deze groep staat dit jaar voor de twintigste keer op de planken, een lustrum waar een 'gehucht' als Veldhoek erg trots op mag zijn. Het toneelstuk gaat over opa, een bazige man die de touwtjes in huis in eigen handen heeft en ook graag wil houden. Er komt echter heel wat opschudding rondom de sok van opa Keuterboer, als hij besluit op vrijersvoeten te gaan. De rolverdeling is als volgt: Mark Schoppers (Opa Klaas Keuterboer), Jori Groot Wassink (Jan Keuterboer, zoon van opa Keuterboer), Esther Mulderije (Ellie Keuterboer, vrouw van Jan Keuterboer), Arno Eelderink (Bert Keuterboer, zoon van Jan en Ellie Keuterboer), Tamara Meulenveld (Klaasje Keuterboer, dochter van Jan en Ellie), Ria Ankersmit (Lenie Waterman, buurvrouw van opa Keuterboer), Mariël Bloemendal (Hermina, wijkverpleegster), Chantal Muller (Simone, aantrekkelijke vrouw), Joanne Hondorp (Martje van der Molen) en Marvin Arink (Leo, een jonge crimineel). Dit allemaal onder bezielende leiding van regisseuse Ingrid Sweers uit Ruurlo. 'De sok van Opa Keuterboer' is geschreven door Gerda Drenthen-Kerssies Na afloop is er een Afterparty met medewerking van Freeline.

Zaterdag 23 september begint de dag alweer vroeg. Om 10.00 uur vertrekt de optocht vanaf Eetcafé De Veldhoek met medewerking van "Niet zoegen moar bloazen" uit Halle. Om 11.00 uur zal, nadat wethouder van Haaren van gemeente Berkelland het feest officieel heeft geopend, het eerste schot gelost worden bij het vogelschieten. Wie schiet koningin Suzanne Groot Wassink van de troon? Ook kan iedereen zijn of haar talenten laten zien bij het vogelgooien, klepel- en schijfschieten.

Vanaf 13.00 uur starten er diverse volksspelen en wordt door Stichting Jong & Actief het 'kinderfeest' georganiseerd. Denk hierbij aan een springkussen, 'fietsen tegen elkaar', 'het mega voetbaldartspel', schminken en een zweefmolen. Bovendien kan er voor kinderen in de basisschoolleeftijd een kaart gekocht worden om diverse spellen te doen. Het zal een zeer verrassende middag worden. Het middagprogramma wordt om 16.00 uur afgesloten met het traditionele eindspel. Dit jaar kan echt iedereen weer meedoen. Na het succes van vorig jaar zal het thema 'Met z'n allen op toer, voetjes van de vloer' op herhaling gaan. Dit jaar uitgebreid met een 'special klasse'. Zaterdagavond vanaf 21.00 uur is er een 'knalfeest' met de showband Millennium in feesttent.


www.veldhoeksfeest.nl

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>