Winterkampioen Quintus D1 aan de taart in de kantine van Sporthal de Kamp. Foto: PR

Quintus D1 winterkampioen

Algemeen

HENGELO – Zaterdag 17 en zondag 18 december stonden de laatste wedstrijden van 2016 op het programma. De D1 stond ongeslagen aan kop en kon dit succes bevestigen met wederom winst. De winterkampioen kon na afloop genieten van taart in de kantine.

Jongens C1 verloren zaterdag 17 december in een matige wedstrijd tegen Olympia Hgl./Stormvogels HC1 in Sportcentrum Hengelo (Veldwijk) door helaas veel balverlies. Uitslag 22-14.

Halverwege de competitie stond Quintus D1 stijf aan kop, ongeslagen zonder verliespunten, een positief doelsaldo van +104 en vier punten los van de nummer 2. Zondag 18 december was Loo D2 de tegenstander in de Kamp. Goed samenspel en goede verdediging resulteerde in een goede uitslag. Loo had weinig in te brengen. Eindstand 19-3. In de kantine was er taart voor de winterkampioen, welke de ouders hadden geregeld. Top!

Quintus D2 speelde tegen AES D3 uit Arnhem. De eerste helft ging wat rommelig van start. Tweede helft ging beter en met mooie aanvallen van de meiden werd er gewonnen met 11-6. Ook leuk dat er meiden scoren die dat nog niet gedaan hebben. Gewoon gooien, nooit geprobeerd is altijd mis. Mooi eerste seizoen helft gehad met de meiden. Iedereen fijne feestdagen. Groeten Erik.

Op 18 december ontvingen de heren Quintus 1 hun laatst tegenstander van 2016. Dit waren de heren uit Arnhem van Udi. Quintus was gebrand op een overwinning zodat het gat op de nummer 1 in de ranglijst dichter gemaakt kon worden. De wedstrijd begon sterk met een solide dekking van Quintus. Echter was de aanval daarentegen wat minder sterk waarbij in de afronding te veel gemist werd. Uiteindelijk gingen de beiden ploegen de rust in met een stand van 12-7 in het voordeel van Quintus. In de tweede helft bleven de Hengeloërs goed werken in de dekking en kreeg het weinig doelpunten tegen. Maar in de aanval bleef het matig, al werden er desondanks nog wel een aantal knappe doelpunten gescoord. Eindestand 19-12 in het voordeel van Quintus.

Quintus DC1 speelde thuis tegen Reehorst DC1. Uitslag 20-15. De Quintus heren 2 speelden thuis tegen Zwolle 2. Quintus miste veel kansen waardoor er met rust tegen een kleine achterstand werd aangekeken, 6-7. Ook na rust bleef het ongekend en onnodig spannend. In slotseconden wist Zwolle helaas de gelijkmaker te maken. Eindstand 14-14.

De heren 3 van Quintus moesten uit spelen tegen de heren van Borhave H1 in Borne. De eerste helft kon Quintus nog aardig meekomen maar de tweede helft werden de Hengeloërs overlopen door Borhave en kwam zelf haast niet meer aan scoren toe eindstand 34-12.
De wedstrijd van Quintus E1 tegen Erix E1 in de Hamalandhal in Lichtenvoorde ging redelijk gelijk op. Ruststand 3-3. De gehele wedstrijd stond Quintus met 1 of 2 punten voor, aan het einde werd er echt geknokt. Erix scoorde nog net voor tijd, eindstand 8-8.