Prachtige kerststukken te koop tijdens de Baakse kerstmarkt. Foto: PR
Prachtige kerststukken te koop tijdens de Baakse kerstmarkt. Foto: PR

Levende kerststal en sfeervolle kerstmarkt in en om het Martinushuus

Algemeen

BAAK - In en rondom de kerk wordt op zondag 11 december de jaarlijkse, gezellige kerstmarkt gehouden. De organisatie pakt het dit jaar grootser aan dan voorgaande jaren; er is van alles te zien, te doen, te koop en te beleven. Er wordt een zeer gevarieerd programma gepresenteerd.

Voor het eerst is er tijdens de kerstmarkt een levende kerststal met Jozef, Maria, het kindje Jezus, de ezel en schapen. Zorgboerderij De Mettemaat uit Hengelo verzorgt deze uitbeelding van het eeuwenoude kerstverhaal.
Het koor Feeling uit Drempt treedt om 11.45 uur op. Feeling is een koor van ongeveer dertig enthousiaste vrouwen onder leiding van Ine Buiting. Zij zingen tijdens deze kerstmarkt, zoals hun naam al aangeeft, vele (kerst)liederen met gevoel.
Vanaf 13.00 tot ongeveer 14.00 uur, afhankelijk van de belangstelling, rijdt een paard met wagen ritjes door het mooie dorp. Dit onderdeel van het programma is onder voorbehoud in verband met de vogelgriep.
Jonge sporters van gymnastiek- en dansvereniging DOG Baak geven om 14.00 uur een demonstratie in Concordia, dat naast de kerk is gelegen. De leden van Dance4kidz geven een spetterende dansvoorstelling, de gymmeisjes van groep 4 hebben een kleurrijk attribuut bij hun performance en de selectiegroep turnen showt hun kunnen op de tumblebaan.
Beeldhouwatelier Baak is deze dag ook open. De beeldentuin van Anne van der Vliet-Brouwer ligt ook naast de kerk, maar aan de andere kant en is via de kerktuin te bereiken. Hier zijn vele kunstwerken in de tuin en het atelier te bewonderen.
In het verwarmde Martinushuus, het achterste deel van de St. Martinuskerk aan de Pastoriestraat hebben ruim dertig deelnemers een grote diversiteit aan mooie, bijzondere, lekkere en nostalgische artikelen uit de regio uitgestald. Zo zijn er sieraden van diverse materialen, warme sjaals, hoeden, jam en chutneys, vleesproducten, houtsnijwerk, bloemstukken, kaarten, glaskunst, brocante, curiosa, keramiek, accessoires en natuurlijk kerstartikelen. Het Breicafé Baak heeft de afgelopen tijd onder andere heel veel knuffels gebreid voor deze kerstmarkt. De opbrengst van de verkoop hiervan komt geheel ten goede aan het Martinushuus.
Voor de kinderen staat dit jaar weer de knutseltafel klaar. Voor vijftig cent kunnen ze kerstkaarten en kerstboomhangers maken of kaarsen versieren met kneedwas of iets anders knutselen. De kraam met de overheerlijke oliebollen, koffie, thee of glühwein met wat lekkers staat vanzelfsprekend weer in de kerk. De eet- en drinkhoek wordt verzorgd door de gezamenlijke horeca.
De kerstmarkt in Baak is op zondag 11 december van 11.00 tot 16.00 uur en heeft voor elk wat wils. Iedereen is van harte welkom. Parkeren en entree is gratis. Bel voor meer informatie.


0575-441554

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant