Een voorbeeld van het omvormen van kerk naar een multifunctionele ruimte zijn de akoestische kroonluchters met cilinders die de nagalm in het Martinushuus aanzienlijk verminderen. Foto: PR
Een voorbeeld van het omvormen van kerk naar een multifunctionele ruimte zijn de akoestische kroonluchters met cilinders die de nagalm in het Martinushuus aanzienlijk verminderen. Foto: PR

Aanvraag voor bijdrage dorpshuis 'Martinushuus'

BAAK – De Stichting Vrienden van de Parel van Baak heeft bij het coöperatiefonds van de Rabobank een aanvraag ingediend voor een bijdrage in de kosten van het te realiseren dorpshuis 'het Martinushuus'. Om voor deze financiering in aanmerking te komen heeft de stichting heel veel stemmen nodig, dus ook uw stem.

Uitslag enquête
Onlangs sprak de bevolking van Baak zich in een enquête uit voor een dorpshuis in de kerk en het aangrenzende Concordia gebouw. Voor de omvorming van het leegstaande kerkgedeelte naar een multifunctioneel centrum voor iedereen met dorpshuisfunctie is een verbouwing noodzakelijk. Zo moeten er toiletten, verwarming en een keuken aangelegd worden en dient de verlichting aangepast te worden. Een bijdrage uit het fonds van de Rabobank brengt het dorpshuis in het dorp een stap dichterbij en zorgt ervoor dat de leefbaarheid behouden blijft in een dorp waar al veel verdwenen is.

Stemmen
Help mee dit unieke plan van de grond te krijgen en stem op het Martinushuus van de Stichting Vrienden van de Parel van Baak. Het project staat op de site van het coöperatiefonds van de Rabobank onder 'Stimulering werkgelegenheid'. Alle leden van de Rabobank Noord-Oost Gelderland kunnen stemmen. Dit kan tot en met 13 juni. Bent u geen lid maar wilt u toch stemmen? Vraag het lidmaatschap aan via de site. U kunt dan binnen één week ook uw stem uitbrengen. Dit betekent dat wanneer u wilt stemmen, u uiterlijk 6 juni uw aanvraag voor lidmaatschap moet hebben gedaan.

Bijdrage uit het fonds
De winnaars van het online stemmen ontvangen een bijdrage uit het Coöperatiefonds. Dit jaar is door Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek 539.400 euro beschikbaar gesteld met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn en de leefomgeving in de regio. De projecten die eindigen op de tweede plaats presenteren zich op één van de vijf coöperatieavonden in oktober en maken dan alsnog kans op een bijdrage uit het fonds. Stichting Vrienden van de Parel van Baak gaat voor de eerste plek en hoopt op uw stem.


stemophetcooperatiefonds.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden