Inge Slotboom in de vernieuwde winkel. Foto: Luuk Stam
Inge Slotboom in de vernieuwde winkel. Foto: Luuk Stam

De fiets staat voorop in vernieuwde winkel Slotboom

Algemeen

HENGELO - Slotboom Tweewielers uit Hengelo presenteert tijdens open dag op 16 mei (Tweede Pinksterdag) verfriste en gemoderniseerde winkel.

Door Luuk Stam

De opzet is ruimer. Er is een koffiehoek gekomen. De vloer is grijs gecoat. De kassabalie is verplaatst en compleet vernieuwd en door de hele winkel hangen doeken ter decoratie. Eén daarvan hangt helemaal achterin de zaak tegen de wand en toont een beeld van motoren bij de Varsselse molen. "Dat is toch wel het mooiste plekje van de winkel geworden", vindt Inge Slotboom. "We wilden met deze vernieuwing een serieuze stap zetten. Het is echt geworden zoals wij het graag wilden. Daar ben ik zeker trots op."

Eén van de belangrijkste doelen van de fikse aanpassing van de winkel was om 'meer fiets te laten zien'. Dat is gelukt. Het aanbod qua fietsen is hetzelfde gebleven. Toch komen de fietsen beter tot hun recht doordat ze in de nieuwe situatie de complete winkel tot hun beschikking hebben. De brommers en scooters zijn namelijk verplaatst naar een vernieuwde hal schuin achter de winkel. "Op deze manier kunnen we zowel de fietsen als de brommers en de scooters beter tonen", verklaart Inge Slotboom.

Opa Slotboom begon het bedrijf bijna honderd jaar geleden. Omdat haar ouders Jan en Dirrie het geheel overnamen, kreeg Inge de liefde voor het tweewielervak met de paplepel ingegoten. Nog steeds heeft ze veel plezier in haar werk tussen zowel de ongemotoriseerde als gemotoriseerde tweewielers. "Het is een fantastische branche", vertelt de eigenaresse. "Je hebt een verscheidenheid aan klanten. En ik mag werken met een heel mooi team. Dat is heel belangrijk. We doen het echt met z'n allen."

De kennis van Slotboom gaat al generaties mee. Toch volgen de ontwikkelingen in het land van de fietsen en de scooters elkaar in rap tempo op. "Eerder was het zo dat je bij 16 jaar een bromfiets kreeg", kijkt Inge Slotboom terug. "Dat is niet meer zo vanzelfsprekend. Toch vinden wij het dusdanig belangrijk om die tak erbij te houden. Er zitten hier in de regio niet veel dealers en de afstanden in een landelijke gebied zijn groot. Voor woon-werkverkeer blijft er dus vraag naar scooters."
Waar die vraag over het geheel genomen de laatste jaren wat afnam, steeg de vraag naar elektrische fietsen juist enorm. "Je ziet dat ook die fietsen steeds hipper worden en dat ook de jeugd ze interessant gaat vinden", merkt Slotboom. Of die elektrische fietsen op het gebied van reparaties veel extra kennis vragen? "Het is een andere tak van sport. Je werkt echt met elektronica en elk jaar zijn er weer andere technieken, maar wij werken met goede gediplomeerde mensen. En we blijven ons allemaal ontwikkelen. Dat is heel belangrijk."

De open dag bij Slotboom op maandag 16 mei is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de open dag bij de tweewielerzaak aan het Kieftendorp zijn naast de vernieuwde winkel ook de bromfietsshowroom in de vernieuwde hal en de werkplaatsen te bekijken.


Jeu de Boules Bokaaltoernooi in
Keijenborg met een regionaal tintje

KEIJENBORG - Omdat de Jeu de Boules baan in Keijenborg nu één jaar in gebruik is werd er op zondag 1 mei het Keijenborg Jeu de Boules Bokaaltoernooi georganiseerd. Het werd een open toernooi want ook hadden zich teams uit Terborg en Gaanderen aangemeld. Acht teams verdeeld over twee poules streden enthousiast en in een gezellige sfeer om de eerste plaats.

Er werd fanatiek gespeeld. Regelmatig was er discussie over de afstand tussen de boule en de but zodat het meetlint er aan te pas moest komen. Tijdens, maar ook na afloop van de wedstrijd was er tijd voor een drankje en kon de prijswinnaar bekend gemaakt worden. Deze ging naar het team Thea en Tonny uit Gaanderen die het in de finale hadden gewonnen van het team Rob en Marianne uit Terborg. Zij mochten uit handen van Herman Voorendt de bokaal in ontvangst nemen. Thea en Tonny zijn zo sportief om de bokaal, die werd aangeboden door de Dorpsraad Keijenborg, in keijenborg te laten. Volgend jaar komen ze hun titel verdedigen.
De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagde eerste Keijenborg Jeu de Boules Bokaaltoernooi.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant