Muziekvereniging Jubal gaf haar concert in de St. Martinuskerk. Foto: Liesbeth Spaansen
Muziekvereniging Jubal gaf haar concert in de St. Martinuskerk. Foto: Liesbeth Spaansen

Klassiek concert Jubal enthousiast ontvangen

BAAK - Veel enthousiaste liefhebbers van klassieke muziek kwamen zondagmiddag 29 november naar de St. Martinuskerk in Baak waar Muziekvereniging Jubal in het kerkdeel hun jubileumconcert gaf. De vereniging viert dit jaar hun 65 jarig bestaan en wilden daarom een bijzonder concert geven: Jubal gaat klassiek.

Voorzitter Everdien Berendsen heette iedereen van harte welkom bij dit bijzondere concert. Zij was blij verrast dat de Facebookactie zo succesvol was geweest, alle stoelen waren bezet. Zij gaf het woord aan ladyspeaker Anne-Wil Klein Lenderink.

Het opleidingsorkest onder leiding van Raymond Waanders bracht een klassiek programma ten gehore. De leerlingen speelden 'Wolfgang in Tirol' van Jan de Haan en 'Beethoven Forever'.
De harmonie kwam vervolgens op het podium en startte, eveneens onder leiding van Raymond Waamders met de indrukwekkende 'Overture to Egmont' van Ludwig van Beethoven. Het publiek luisterde ademloos naar het prachtig gespeelde stuk. Het 'Adagio' is het tweede deel van het driedelige klarinetconcert van Mozart. Michaela Engels speelde de solopartij voortreffelijk. Het laatste muziekstuk van dit deel van het programma was 'O mio babbina caro' van Poeccini. In de pauze was gelegenheid om met een kop koffie of thee bij te praten.
Blazersensemble Gran Partito bestaat uit Olivier Bruning op fluit, Mireille Hitman op klarinete, Rob van het Reve op bassethoorn en Micaela Engels, basklarinet. Zij speelden 'Kwartet in G, KV 285a' van Mozart en 'Saltarello' van de Hongaarse componist Ferenc Farkas. De gekozen muziek paste prachtig in het klassieke programma.
De harmonie speelde als slot van het concert de muziek van het bekende klassieke ballet 'Het Zwanenmeer' van Tschaikovsky. Na de aria van Puccini 'Nessun Dorma' sloot het orkest af met het symfonisch gedicht van Jean Sibelius 'Finlandia'.

Terugkijkend op dit feestelijke concert, kan worden gezegd dat het een succes was. Het werd door het publiek zeer gewaardeerd, te horen aan het enthousiaste applaus. De reacties: "positief", "weer eens wat anders", "erg mooi" en "ik heb er van genoten".

De voorzitter bedankte Gran Partito, de gastmuzikanten, de Vrienden van de Parel van Baak, Karsten en Stijn voor de facebookacties, de dirigent Raymond Waanders, het orkest, de leerlingen en het publiek. Het orkest en alle deelnemers die een optreden hebben verzorgd, kunnen terugkijken op een mooi jubileumconcert.


www.muziekvereniging-jubal.nl

www.facebook.com/JubalWichmondVierakker

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden