De van oorsprong Syrische kleermaker Ayman Tamina werkt sinds kort vanuit zijn eigen naaiatelier aan de Raadhuisstraat. Foto: Luuk Stam
De van oorsprong Syrische kleermaker Ayman Tamina werkt sinds kort vanuit zijn eigen naaiatelier aan de Raadhuisstraat. Foto: Luuk Stam

Kleermaker Ayman heeft nu zijn eigen naaiatelier in Hengelo

Zakelijk

HENGELO – Aan de achterzijde van het pand van bloemenzaak Bloeiend Blooms in de Hengelose Raadhuisstraat is vanaf nu naaiatelier Ayman te vinden. De van oorsprong Syrische kleermaker Ayman Tamina (46), die sinds 2016 in Hengelo woont, herstelt hier onder meer broeken, jassen en gordijnen. Zijn naaiatelier is zes dagen per week geopend en heeft een eigen ingang, die ook vanaf Kerkstraat gemakkelijk te bereiken is.

Tamina is opgegroeid met dit vak. Samen met zijn vader runde hij jarenlang een kleermakerij in de Syrische hoofdstad Damascus. In Hengelo begon hij eind 2018 als kleermaker in Shop Melange. Nadat de samenwerking daar niet verliep zoals gehoopt, vond de veertiger een nieuwe plek in kringloopwinkel Litania’s Blijheid in de Spalstraat. 

Hier was de ruimte beperkt, maar Tamina kon er wel vier jaar lang kosteloos terecht. “Daar ben ik Litania heel dankbaar voor”, vertelt de kleermaker, die op deze manier de kans kreeg om te sparen voor machines. Zo heeft hij nu ook de mogelijkheid om een eigen ruimte te huren, eveneens in het centrum van het dorp: “Dit is een mooie plek met alle vrijheid om mijn werk te doen, ik ben hier heel blij mee!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant