Timo Heuver kampioen 85c Dutch Masters of Motocross samen met JP Xtreme Xtreme. Foto Damon Teerink

Damon Teerink

JP Xtreme Xperience kampioen in 85cc Dutch Masters of Motocross

Sport

HENGELO - Timo Heuver heeft zijn Hengelose motorcrossteam JP Xtreme Xperience een fraai kampioenschap bezorgd. Tijdens de finalewedstrijd van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap, afgelopen zondag, behaalde hij de 85cc titel. Timo Heuver zorgde daarvoor door voor een groot publiek tweemaal ruimschoots te winnen. Met zijn winst in de eerste race stelde hij het kampioenschap al veilig.

Op zondag 21 april organiseerde de Markelose Motorclub (MMC) de laatste wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap. In iedere klasse was de strijd groots, want het zou duidelijk worden wie de kampioenen waren. Voor rijders, teams maar ook voor het aanwezige publiek werd het een prachtige dag in het Overijsselse Markelo. Alle klassen kwamen aan de start: de 85cc, 125cc, 250cc en tenslotte de koningsklasse de 500cc.

Alle klassen reden een tijdtraining van twintig minuten. In deze sessie wordt de volgorde bepaald voor het oprijden van het starthek. Na deze training was er ook een kleine starttraining, simpelweg om even te oefenen op de start met de machine. De trainingen begonnen om 8.30 uur met de snelle jongens uit de 125cc. Rond de klok van 10.30 uur waren alle tijdtrainingen afgewerkt en maakte iedereen zich op voor de wedstrijden die om 10.45 uur begonnen. Het waren er in totaal acht, want iedere klasse had een tweetal manches op het programma staan.

Kampioenen
De wedstrijden startten met een hek vol prachtige klikkende tweetakt machines, want de 85cc mocht het programma openen. In deze klasse was Timo Heuver de grote favoriet voor het kampioenschap. Tijdens de eerste wedstrijd in Harfsen wist hij tweemaal overtuigend te winnen en in Oldebroek finishte hij als tweede in het dagtotaal. In Markelo maakte hij zijn favorietenrol meer dan waar. Twee keer over wist hij met een ruime voorsprong te winnen, maar al na de eerste manche was hij zeker van de titel in de Dutch Masters. Een uitmuntend resultaat voor team en rijder.
In de 125cc categorie was het eveneens spannend in Markelo. Hier was het de 16-jarige Gyan Doensen die ook in beide races naar een klinkende overwinning reed. Hiermee behaalde de KTM-rijder het kampioenschap in 125cc klasse.

Het JP Xtreme Xprerience Team onder leiding van Jasper Groot Roessink was ook actief in de 250 cc actief, met een drietal rijders: de Noor Sander Agard-Michelsen, Ruben Koskamp en Thijs Schröder. Sander behaalde een keurige vierde plaats en Ruben en Thijs finishten respectievelijk op de 30ste en 34ste plaats. Het kampioenschap in deze categorie was voor Rick Elzinga.
De welbekende motorcrosstopper Jeffrey Herlings gaf voor zijn thuispubliek een mooie en spannende show weg. In de eerste wedstrijd kwam hij ten val waarna hij sterk terugkwam naar plek drie. In de tweede race leidde hij van start tot finish, waarmee hij een Dutch Masters of Motocross titel toevoegde aan zijn collectie.

Met deze wedstrijddag werd het Dutch Masters of Motocross seizoen 2024 afgesloten. De organisatie van het kampioenschap heeft een drietal prachtige evenementen neergezet met veel publiek, spectaculaire wedstrijden en veel internationale deelname. De focus gaat nu naar het seizoen 2025.

De Noor Sander Agard-Michelsen op weg naar een uitstekend resultaat.  Foto Damon Teerink