Leden van toerclub Keiaosers uit Hengelo en Keijenborg staan klaar voor de start. Foto: Bert Jansen

Leden van toerclub Keiaosers uit Hengelo en Keijenborg staan klaar voor de start. Foto: Bert Jansen

Keiaosers fietsen naar koffie met appelgebak

Sport

HENGELO-KEIJENBORG - Toerclub Keiaosers uit Hengelo en Keijenborg is nu echt begonnen aan het fietsseizoen, ook al heeft het merendeel van de leden al een aantal kilometers op de racefiets gemaakt. Langzaamaan komt ook de rest van de toerclub in beweging.

De openingstocht naar Gorssel met koffie en appelgebak trok al meteen een goede opkomst. In twee groepen, met verschillende snelheden, kwamen de 25 fietsers aan bij de Zessprong in Joppe. Het was druk op het terras en mede door het mooie weer was de kroegbaas al snel door de taart heen. Ook bij de tweede tocht door de Veluwezoom was het terras bij het eetcafé in Oeken tijdens de pauze goed bezet. Gelukkig had de vriendelijke oma, naar eigen recept, genoeg appeltaart gebakken om iedereen te verwennen.
Onder barre temperaturen en herfstachtige omstandigheden werden er de week erna de eerste klimkilometers gemaakt. Op de Elterberg en Peeskesbult lagen de krachtsverhoudingen tussen de beide groepen ver uiteen. Maar bovenaan werd netjes gewacht. De grootste uitdaging was hier het vinden van een geopende horecagelegenheid voor koffie met…..
Afgelopen weekend was het prachtig fietsweer en leidde de route de grens over naar Schloss Anholt. Hier geen borden met ‘de koffie is klaar’, maar ‘Kaffee mit Apfeltorte’. Het enige dat ontbrak was de suiker in de Sahne.
Wie nu denkt dat een fietstocht met de Keiaosers alleen bestaat uit koffie en appelgebak met slagroom, moet maar eens een keertje meefietsen. De fietskalender is te vinden op de website.


www.keiaosers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant