Volle startvelden en veel publiek bij clubcross Hamove. Foto: Damon Teerink

Volle startvelden en veel publiek bij clubcross Hamove. Foto: Damon Teerink

Jan-Willem Arendsen en Luca Puthaar succesvol bij clubcross Hamove

Sport

HENGELO - De Hengelose auto- en motorvereniging organiseerde op zondag 31 maart zijn eerste clubcross van het motorseizoen. De vereniging had er weer een mooi evenement van gemaakt aan de Kieftendorp in Hengelo. Zo stond de drukbezochte eerste Paasdag in het teken van mooie motorcross wedstrijden, gezelligheid en veel publiek. 

De vroege ochtend begon regenachtig maar dit maakte al gauw plaats voor de zon en een aangename tempratuur. Rond de klok van negen uur klonken de eerste motoren over het mooie aangelegde circuit in het buitengebied van Hengelo. De familie Kolenbrander had daar een stuk land voor ter beschikking gesteld. De Hamove had in de dagen ervoor het circuit uitgezet met zijn vrijwilligers en het bleek een spectaculair parcours. Ook alles rondom het circuit was perfect geregeld van catering tot aan parkeergelegenheid.

Met in totaal 230 deelnemers waren alle klassen afgeladen vol. De voorinschrijving verliep dusdanig goed dat de meeste klassen al gauw gevuld waren. Of te wel, grote startvelden en spannende wedstrijden. Met in totaal 33 wedstrijden was het een druk programma en hard werken voor de vrijwilligers van de Hamove. Op het weiland rondom het circuit stonden de auto’s, campers, aanhangwagens en uiteraard vele motoren geparkeerd. Het terrein van GOMA werd gebruikt om het publiek te ontvangen. De bezoekers in Hengelo konden dan ook een hele dag genieten van een prachtige motorsportdag.

Actie gegarandeerd
Nadat de trainingen waren afgelopen konden de rijders zich opmaken voor de wedstrijden. Nabij 11.00 uur werd het startschot geven, het starthek viel naar beneden voor de eerste manche van de dag. De Mini’s en rookies mochten het spits afbijten, het begin van actie en sensatie op de baan. Elke klasse reed een drietal wedstrijden op het zware circuit. Hierbij was de derde wedstrijdserie tevens de finale voor alle deelnemers. Hier deed iedereen nog een schepje erbovenop voor een goede eindklassering.

Bij de Mini’s en rookies mocht Raf Hogenkamp zich de grote winnaar noemen. Luca Puthaar deed hetzelfde kunstje maar dan in de prachtige brommerklasse. Bij de 65cc en 85cc was de spanning hoog, Lenn Enzerink trok aan de het langste eind om hiermee de winst mee huiswaarts te nemen. In de nieuw opgezette 125cc categorie mocht Sjoerd Kempers de hoogste van het podium beklimmen met een totaal van 75 punten. In het drukke veld van de hobbyklasse na spectaculaire wedstrijden waar menigeen aan elkaar gewaagd was, behaalde uiteindelijk Bas Nijhof het dagsucces behaalde. In de heuse wedstrijdklasse was het Jan-Willem Arendsen die op zijn KTM-machine de overwinning wist te behalen. Daarnaast was er ook volop actie op de drie- en vierwielers. Zowel bij de zijspannen en quads waren er veel deelnemers en tevens nieuwe gezichten. Bij de fanatieke zijspancrossers was het de combinatie van Dennis van Campen en Sem Goosens die zich tot winnaar mochten kronen. De winst bij de quads ging naar Twan Veenink.

De Hamove blikt terug op een geslaagd verloop van de cross en wil iedereen bedanken voor hun komst. In het najaar zal de club wederom een wedstrijd organiseren, een datum voor deze tweede clubcross zal te zijner tijd bekend worden gemaakt middels de social media en website van de vereniging.

Over een kleine twee weken organiseert de Hengelose verenging een ochtendrit voor klassieke motoren. Vervolgens zullen de voorbereiding voor de Road Races in Hengelo in volle toeren beginnen. Deze vindt plaats in het weekend van 11 en 12 mei.

Uitslagen clubcross Hamove: https://www.hamove.nl/motocross/713-informatie-clubcross-31-maart-2024

Actie alom bij de clubcross. Foto: Damon Teerink
Ook was er strijd bij de quads. Foto: Damon Teerink
Prachtige creaties waren er ook in de brommerklasse. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant