PAX JO19-1. Foto: trainer Vincent Selhorst
PAX JO19-1. Foto: trainer Vincent Selhorst

PAX JO19-1 (wederom) naar bekerfinale in het seizoen 2023-2024

Sport

HENGELO - Op zaterdag 30 maart stond de uitwedstrijd tegen Blauw Wit voor de halve finale van de KNVB beker op het programma. Het team vertrok vanaf Hengelo naar sportpark de Schoonhorst in Nijmegen. 

Sil viel in de warming-up geblesseerd uit, Daan kwam voor hem in de plaats. Een goede eerste twintig minuten vanuit de kant van PAX, waar Blauw Wit goed onder druk kon worden gehouden, leidde dan ook tot de 0-1. Dit doelpunt werd gemaakt door Jasper die uit een corner de bal voor zijn voeten kreeg en deze ging via de kluts erin. Vlak voor rust kwam PAX door aan de zijkant met Jeffrey, hij werd neergehaald in de zestien meter maar de scheidsrechter vond het geen overtreding, erg merkwaardig. Ruststand 0-1.

Na de rust wist PAX goed stand te houden en het was een erg saaie tweede helft. Blauw Wit kwam maar niet door de goede laatste linie heen en ze wisten dan ook niet veel te creëren. PAX had nog mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar liet deze na. Na veel extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Volle vreugde aan de kant van PAX die met veel meegereisde uitsupporters het feestje vierden.

Op 1 juni is de finale tegen AVC Heracles JO19-1 uit Almelo. Hopelijk ziet PAX dan ook weer veel meegereisde supporters uit Hengelo, dat kan het team zeker goed gebruiken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant