Duc Peters is deelnemer in de Pupillenklasse aan de NK jeugd. Foto: Wiljan te Mebel

Duc Peters is deelnemer in de Pupillenklasse aan de NK jeugd. Foto: Wiljan te Mebel

Veel deelnemers verwacht bij ONK/NK jeugd trial op ‘de Langenberg’

Sport

ZELHEM - Op zondag 7 april komen alle nationale toptriallisten voor een belangrijke kampioenswedstrijd naar Motorsportaccommodatie ‘de Langenberg’ aan Korenweg 4 in Zelhem. Aanvang van de eerste wedstrijd is om 10.00 uur, einde wedstrijd circa 16.00 uur. Toegang gratis.

ONK en NK jeugd trial
Op zondag 7 april wordt op de prachtige De Langenberg in Zelhem de tweede wedstrijd van dit prille seizoen verreden voor de nationale titel in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Tevens komt de nationale jeugd aan de start voor hun NK wedstrijd.
De ONK trialcompetitie bestaat in 2024 uit acht wedstrijddagen die respectievelijk verreden worden in Maasbree (17 maart), Zelhem (7 april), Arnhem (21 april), Europoort (2 juni) Nunspeet (7 september) en Sleen (4 oktober). De jeugd heeft nog een extra wedstrijddag in Breda (16 juni).
De competitie wordt traditioneel afgesloten met een tweedaagse Kampioenstrial, ditmaal in Schijndel op 19 en 20 oktober. Tijdens al deze wedstrijden zal in de diverse categorieën gestreden worden om die felbegeerde trialtitel.

De competitie
De verwachting is dat bij het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) circa veertig deelnemers aanwezig zullen zijn. In de hoogste categorie, de Inters 1, zal Randy Kerstjens (Venlo) natuurlijk proberen zijn kampioenstitel uit 2024 zo goed mogelijk te verdedigen. Is hij ook tegen de Duitse topper Joschka Kraft opgewassen? Ook starten hier enkele sterke Belgische deelnemers.
Let op het optreden van de ZAMC-troef Jasper te Mebel (Silvolde). Tijdens de eerste wedstrijd in Baarlo, twee weken geleden was de vorm er nog niet helemaal, maar op zijn thuisbaan in Zelhem, in de allerhoogste categorie die ons land telt, wil hij natuurlijk vriend én ‘vijand’ verrassen!
Bij de klasse Inters 2 is het helemaal open wie hier op de hoogste trede van het podium zal komen te staan, maar alle ogen zullen zeker gericht zijn op het veertienjarige talent Fenno Goertz uit Baarlo (L.). Hij rijdt dit jaar met dispensatie van de KNMV in deze hoge categorie en werd direct derde in de eerste wedstrijd in Maasbree.
Bij de klasse Euro-Nationalen is de ZAMC sterk vertegenwoordigd. Vooral Kevin Memelink (Zelhem), tevens voorzitter van de ZAMC-trialcommissie, en Michel van Tilburg (Halle) wordt het een strijd wie er als beste ZAMC-er uit de bus komt.
Bij de NK-jeugdwedstrijd worden circa dertig deelnemers verwacht. Ook deze jeugdige rijders en rijdster rijden hun tweede wedstrijd van het seizoen. Dit zijn de deelnemers waar onze toekomstige toprijders vandaan zullen komen. De NK-jeugd en de ONK-deelnemers rijden voor een deel het gelijke parcours met uiteraard wel aparte klasseringen. Gelukkig rijden hier ook diverse ZAMC-leden, waarvan er absoluut enkele op het podium zullen staan.

Elektrisch trial rijden in opkomst
Bij de club in Zelhem is het nieuwe fenomeen al een tijdje zichtbaar. Meerdere deelnemers hebben een elektrische ‘brommer’ aangeschaft en zijn ‘geruisloos’, maar erg fanatiek hun hobby aan het beoefenen tijdens de trainingen en (club)wedstrijden. Nog maar een paar jaar terug, toen de eerste elektrische motoren hun intrede deden, werd je uitgelachten als je met ‘zo’n ding’ op de baan kwam. Maar de acceptatie is volledig, vooral óók omdat Internationaal deelnemers laten zien met ze met de elektrische motoren absoluut competitief machines ter beschikking hebben. Ook bij deze gecombineerde trialwedstrijd zullen er deelnemers met de eclectische motor te bewonderen zijn.

De wedstrijd in Zelhem
De ZAMC, als enige organisator in Nederland met EK- en WK-wedstrijd ervaring, heeft een status hoog te houden. Dit verplicht hun om er weer ‘iets moois’ van te maken! Maar met een organisatie met vijftig jaar trialervaring kan men gerust zijn en kun je rekenen op een mooie en spannende wedstrijd in Zelhem. Daar staat de club ook bekend om; wil je op het podium, dan zul je je daarvoor maximaal moeten inspannen. Daarnaast is het natuurlijk altijd interessant te zien welke rijders(sters) er in een nieuw seizoen progressie geboekt hebben, vooral ook omdat sommige deelnemers in een nieuwe (hogere) categorie zijn gaan rijden.

Jasper te Mebel ( Silvolde ) doet een gooi naar een topklassering bij de cat. Inters bij de ONK. Foto: Wiljan te Mebel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant