De 12-jarige Timo Heuver uit Lemele rijdt onder nummer 28. Foto: Henk Teerink

De 12-jarige Timo Heuver uit Lemele rijdt onder nummer 28. Foto: Henk Teerink

Motocrossteam JP Xtreme doet internationaal mee

Sport

HENGELO - Het Hengelose motorcrossteam JP Xtreme Xperience onder leiding van Jasper Groot Roessink heeft er op dit moment van schrijven alweer een half crossseizoen opzitten. Op zaterdag 18 juni werd onder zomerse temperaturen alweer de seizoensafsluiter van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap verreden op het circuit van Macro Rhenen.

Sinds anderhalf jaar zijn er niet alleen regionale rijders in het JP Xtreme Xperience team te bewonderen, zelfs ook internationale rijders. Het team dat vooral op landelijk niveau in het Open Nederlands Kampioenschap actief is, is sinds dit jaar ook te vinden in de Europese Kampioenschappen met de 12-jarige Timo Heuver uit Lemele. De jonge crosser is een gretig talent en doet goede zaken in diverse kampioenschappen. Volgend jaar hoopt het jonge talent mee te doen voor het podium in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc.

Op zaterdag 18 juni werd in Rhenen de finalewedstrijden om de Dutch Masters of Motocross-competitie verreden. Onder tropische omstandigheden boven de 30 graden was het een zware dag zowel voor rijder als machine. Ook was Timo Heuver hier van de partij om ervaring op te doen. In twee verreden manches liet hij zich goed zien in het sterke deelnemersveld met twee negende plaatsen. Heuver timmert flink aan de weg in dit prestigieuze kampioenschap en behaalde ook de nodige punten in de voorgaande wedstrijden.

Daarnaast kwam het Noorse talent Sander Agard Michelsen aan de start voor het JP Xtreme team. De jongen uit Scandinavië die tevens vloeiend Nederlands spreekt, was met behulp van diverse sponsoren voor de laatste Dutch Masters wedstrijd ingevlogen. Dit deden zij niet zonder reden, want er verschuilt een bult talent achter deze crosser. Helaas moest hij de eerste wedstrijd staken, vanwege technische problemen. In race twee wist hij dit om te zetten en finishte op een perfecte zevende plaats in de 250cc klasse. Daarbij werd Sander ook zevende in de eindstand van dit spectaculaire kampioenschap.

Echter ontbraken er twee namen van het Hengelose team in Rhenen. In deze wedstrijd zouden Ruben Koskamp (Zelhem) en Jarno Bos (Klazienaveen) ook meestrijden. Door blessures moesten de twee heren de finale van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap aan hun voorbij laten gaan. Hopelijk zijn de twee fanatieke crossers gauw weer in actie.

Op social media is te volgen waar de jongens in actie komen de komende maanden.


JP Xtreme Xperience

Het Noorse talent Sander Agard Michelsen. Foto: Henk Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden