Lisanne Knol wordt tijdens de Steenderense Passion begeleid door Derk-Jan Terpstra. Foto: PR

Lisanne Knol wordt tijdens de Steenderense Passion begeleid door Derk-Jan Terpstra. Foto: PR

De Steenderense Passion was indrukwekkend geheel

Religie

STEENDEREN - ‘Oog hebben voor elkaar’ was het thema van de Steenderense Passion op zondag 24 maart. Dit werd op indrukkende wijze weergegeven door de -vooral jonge- Achterhoekse zangers en musici. Veel mensen waren hiervoor naar de Steenderense Remigiuskerk gekomen.

Op het moment dat het grote witte kruis vanuit de R.K. kerk de protestantse Remigiuskerk werd binnengedragen ging de avond van start. Een boeiend geheel van merendeel Nederlandstalige teksten, ondersteund door foto- en filmbeelden. Daarbij werd het verhaal over het leven van Jezus verteld. Eline Melsen -begeleid door Jan van der Spoel-, Lisanne Knol -begeleid door Derk-Jan Terpstra- en Josja van Mierlo, met Lucian Venderink achter de vleugel, vertolkten ieder op indrukwekkende manier liederen die het thema ‘Oog hebben voor elkaar’ weergeven. Een volgend hoogtepunt was het lied ‘Blind’, dat gezongen werd door Sjors de Haas. Het was zijn nieuwe single die recent voor radio 3 werd gepresenteerd.

Daarna werden de aanwezigen verder gevoerd langs het verhaal van de lijdensweg van Jezus. Evaly den Bakker wist met een lied passend bij de scene over de verloochening door Petrus mensen ademloos te laten luisteren, waarna Eline Melsen het gevoelige lied Via Dolorosa liet horen. Bijzonder was ook dat de Steenderense cantorij een aandeel had in deze Passion. Het geheel werd afgesloten met het lied ‘Jesus alive’, als een vooruitblik op Pasen. Het was de derde keer dat de Steenderense Passion werd uitgevoerd. Menigeen heeft de Palmzondag van volgend jaar al in de agenda vrijgehouden voor de vierde editie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant