Het Watercafé met Peter Snoeren (voorzitter landelijk bestuur Water Natuur), Antoinet Looman, Jan Terlouw en Li An Phoa. Foto: PR

Het Watercafé met Peter Snoeren (voorzitter landelijk bestuur Water Natuur), Antoinet Looman, Jan Terlouw en Li An Phoa. Foto: PR

Water Natuurlijk geeft de natuur een stem

Politiek

VORDEN/REGIO - Op 23 november trapte de lijsttrekker van Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel, Antoinet Looman, de campagne voor de waterschapsverkiezingen in maart 2023 af. Tijdens een Watercafé op Landgoed Hackfort in Vorden kwamen naast Looman ook Water Natuurlijk ambassadeurs Jan Terlouw en Li An Phoa aan het woord. Met bewoners voerden zij het gesprek over het belang van het geven van een stem aan de natuur voor water. 

Sinds de droogte van 2018 kampt ook de Achterhoek met gevolgen voor mens en natuur. Terlouw deed daarom de oproep: “Het is tijd om keuzes te maken. Hoe we nu met water omgaan is van invloed op toekomstige generaties.” Het is Phoa haar missie om onze rivieren weer drinkbaar te krijgen. Iedereen kan hieraan bijdragen, want, zo stelt Phoa: “Ook jouw kraan en putje zijn een bron. Hoe we omgaan met water bepaalt de kwaliteit ervan en daarmee van ons leven.” Terlouw inspireert door te adviseren om waterbeheer in te steken zoals we met kinderen omgaan: respectvol begeleiden. 

Water Natuurlijk in maart 2023
Water Natuurlijk zet zich in de regio in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water. Looman: “We kiezen voor verantwoordelijkheid nemen bij de klimaatopgaven en we zien biodiversiteitsherstel als een integraal onderdeel van het waterschapswerk. Zo werken we aan een veilige en gezonde leefomgeving.”

De vijftig kandidaten van Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel worden op 1 december gepresenteerd op de website Water Natuurlijk Rijn en IJssel. De waterschapsverkiezing is op 15 maart 2023.


waternatuurlijk.nl/rijn-en-ijssel

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden