De deelnemers zijn druk met het plantgoed. Foto: Frank van Heijst

De deelnemers zijn druk met het plantgoed. Foto: Frank van Heijst

Picasa

Meer dan een kilometer nieuwe haag voor biodiversiteit’ rond Steenderen

Natuur

STEENDEREN - De vereniging Het Steenders Landschap (HSL) heeft samen met de gemeente Bronckhorst gezorgd voor 1150 strekkende meter nieuwe haag rondom Steenderen.

Achttien enthousiaste deelnemers aan de actie haalden op zaterdag 10 februari het bestelde plantmateriaal - totaal 4.580 struikjes - op. Twee van hen deden dat zelfs natuurvriendelijk per fiets. De deelnemers. die hun nieuwe hagen zelf planten, betaalden een beperkte eigen bijdrage van 2 euro per meter. De rest kwam voor rekening van de gemeente Bronckhorst.

Vorig jaar organiseerde Het Steenders Landschap deze hagenactie ook al: toen is 650 meter aangeplant door tien deelnemers. Met deze actie wordt het landschap rondom Steenderen steeds mooier. Bovendien leveren heggen en hagen ook een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in het buitengebied. Ze zijn een schatkamer voor vele soorten planten en dieren en ook belangrijke ‘verkeerswegen’ waardoor deze soorten zich veilig door het landschap kunnen verplaatsen. Hagen creëren luwte, geven dekking en zijn een bron van voedsel voor vele insecten (bijen, zweefvliegen, hommels etc), vogels als patrijs en fazant maar ook voor kleine zoogdieren zoals de egel.


www.hetsteenderslandschap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant