Plantenbos Steenderen. Foto: HSL
Plantenbos Steenderen. Foto: HSL

Lezing over het Plantenbos te Steenderen

Natuur

STEENDEREN - Het Plantenbos is een begrip in Steenderen en omstreken. Dit bos is na de Ruilverkaveling Steenderen, begin jaren tachtig van de vorige eeuw, als compensatie voor het verdwijnen van de nodige houtwallen, knotbomen en meidoornhagen aangelegd. Op donderdag 18 april organiseert Het Steenders Landschap (HSL) voor de tweede keer de lezing van Harry Sesink en Garrit Kets over het Plantenbos in de Kei. De aanvang is 19.30 uur. 

Aan het beheer en onderhoud van dit nieuwe bos is de eerste dertig jaar niet veel gebeurd. Samen met de gemeente Bronckhorst en de Agrarische natuurvereniging ‘t Onderholt heeft HSL het initiatief genomen om het bos aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Steenderen en om de natuur kwaliteit te verbeteren. 

Op basis van het recent opgestelde meerjarenbeheerplan hebben de vrijwilligers van HSL inmiddels veel werk verzet in het bos. 

Zo is er op een aantal plekken gedund, zijn de paden verhard met padvast (een half verharding), zijn takkenrillen aangelegd, is er een prachtige poel aangelegd en is er nieuwe beplanting aangebracht. Al het werk is niet voor niets. Flora maar zeker ook fauna hebben baat bij goed beheer en onderhoud van het bos. 

Sesink en Kets hielden in De Kei al een boeiende lezing over wat er zoal in het bos gebeurt. Vooral de filmbeelden die door Garrit zijn opgenomen met een wildcamera maakten veel indruk op de ruim vijftig aanwezigen. Voor diegenen die deze eerste lezing hebben gemist, wordt deze tweede avond georganiseerd. 

Deelname voor leden en niet leden van de HSL is gratis. Aanmelden is mogelijk via de website.


dekeisteenderen.nl/lezingen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant