Kevin Hauser en Erik Schut nemen deel aan The Distinguished Gentleman’s Ride. Foto: PR
Kevin Hauser en Erik Schut nemen deel aan The Distinguished Gentleman’s Ride. Foto: PR

The Distinguished Gentleman’s Ride voor goede doelen

Maatschappij

Oproep tot steun voor onderzoek en preventie

HENGELO - Erik Schut, Sales Manager en muzikant, maar bovenal een gedreven motorliefhebber uit Hengelo Gld., omarmt zijn passie met een nobel doel voor ogen. Samen met zijn compagnon Kevin Hauser neemt hij deel aan The Distinguished Gentleman’s Ride vanuit Enschede. Een wereldwijd georganiseerd liefdadigheidsevenement dat op zondag 19 mei plaatsvindt. Hun enthousiasme voor dit evenement, gericht op het vergroten van bewustzijn over prostaatkanker en het inzamelen van fondsen voor onderzoek en zelfmoordpreventie, is onmiskenbaar. 

“De statistieken liegen er niet om: één op de twee mensen krijgt in zijn leven te maken met enige vorm van kanker. Het verlies van mijn zus is daar een pijnlijk voorbeeld van”, merkt Schut op. “Als motorliefhebbers voelen we de urgentie om ons steentje bij te dragen aan het vinden van oplossingen voor deze ernstige kwestie. Als dat kan samengaan met onze passie, dan is dat natuurlijk een win-win situatie!”
Vooral prostaatkanker staat in de schijnwerpers vanwege het taboe dat er nog omheen hangt”, voegt Hauser toe, die zelf het taboe doorbrak door een PSA-test (om het prostaat-specifiek antigeen-niveau in het bloed te meten, red.) te laten uitvoeren. “Die leverde gelukkig geen aanwijzingen op!” Een eenvoudige PSA-test kan een eerste indicatie geven voor verder onderzoek.

Het duo zal deelnemen onder de naam ‘Team Achterhoekers’, een eerbetoon aan hun roots en loyaliteit aan de regio. Schut heeft naast vrienden, familie en bekenden ook meer dan 250 lokale ondernemers uitgenodigd om hun inspanningen te ondersteunen door middel van bedrijfssponsoring. “Uw bijdrage zal niet alleen onze deelname aan The Distinguished Gentleman’s Ride ondersteunen, maar ook rechtstreeks bijdragen aan de strijd tegen prostaatkanker en zelfmoordpreventie”, benadrukt Schut.
Bedrijven die besluiten te sponsoren kunnen een officiële factuur ontvangen van de Movember Stichting voor hun donatie, wat mogelijk fiscale voordelen met zich meebrengt. “Een samenwerking met uw bedrijf zal niet alleen onze persoonlijke betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties onderstrepen, maar ook uw bedrijf in een positief daglicht plaatsen als een organisatie die geeft om sociale verantwoordelijkheid en het welzijn van de gemeenschap”, voegt Schut toe.

Direct bijdragen kan eenvoudig en veilig online via de team pagina van Team Achterhoekers op de site.


https://gfolk.team/Achterhoekers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant