Els, Sandra, Ria, Mariette, Robin. Foto: Robin Hendriks
Els, Sandra, Ria, Mariette, Robin. Foto: Robin Hendriks

Op burendag in Baak proeven met smaak

Maatschappij

Bakenezen koken lievelings-recepten voor het Boaks Kookboek

Door Liesbeth Spaansen

BAAK – Aan het enthousiasme van de organiserende ‘Boakse’ burendagcommissie zal het zeker niet liggen. Zij maakt werk van (landelijke) burendag 2022, op 24 september van 14.00 tot 16.00 uur. “Baak is als één buurt, voor saamhorigheid en ontmoeten, boeren, burgers en buitenlui bij elkaar”, vinden Ria Gosselink en Mariette Klein Kranenberg. “Daarom willen we tijdens burendag dit jaar inwoners van Baak uitnodigen om naar de Martinuskerk te komen. Als het mooi weer is, blijven we buiten, bij slecht weer kunnen we naar binnen. We willen een grote proeverij organiseren, en vragen inwoners van Baak om te koken. De koks die zich aanmelden, koken hun recept en nemen dit mee op de 24ste september. Daar laten de koks hun gerecht proeven voor tussen de 10 en 20 personen. De koks en gerechten worden gefotografeerd en komen in het ‘Boaks Kookboek’ te staan. Iedereen uit Baak nodigen we van harte uit om te genieten van de kookkunsten van hun buren.”

Vanuit het Martinushuus werd een burendagcommissie gevormd bestaande uit Els Carmiggelt, Robin Hendriks, Sandra Mors, Ria Gosselink en Mariette Klein Kranenberg. Hier vanuit werd het idee geopperd voor de burendag én het ‘Boaks Kookboek’ begon meer vorm te krijgen.
Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. “Vaak hoor je dat iemand vindt dat die een ‘gewoon’ lievelingsrecept heeft, maar dat echt heel lekker blijkt te zijn. Bakenezen die een fijn recept hebben en dit aan anderen willen laten proeven, die zoeken we. Iedereen is welkom om zich aan te melden.” Het hoeft juist geen driegangendiner te worden, maar gewoon iets lekkers. Alles is goed. Het kan iemand zijn die een potje jam heeft gemaakt, een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje of baksel. Extra leuk is dat deze recepten in het ‘Boaks Kookboek’ komen te staan. En nee, er wordt niet gejureerd, het gaat om de gezelligheid.
Op burendag zelf worden de koks met hun recepten op de foto gezet door Robin Hendriks. Melissa Schooltink-Hubers zal het kookboek vormgeven. De verwachting is dat het Boaks Kookboek half november gedrukt klaar ligt, geschikt als decembercadeautje.

Aanmelden als kok
Wie een fijn recept heeft en dat wil delen met de Baakse buren, kan zich voor 17 september aanmelden. Heb je nog vragen? Stuur een mail met vermelding van naam, telefoonnummer en het recept naar Ria Gosselink, rgosselink137@gmail.com of schrijf het op en doe het in de brievenbus bij Sandra Mors, Wichmondseweg 11a in Baak.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden