Demonstratie van maaien in vroeger tijden. Foto: Museum Smedekinck
Demonstratie van maaien in vroeger tijden. Foto: Museum Smedekinck

Folkloristisch zomerfeest bij Museum Smedekinck in Zelhem

Landbouw

Festival rondom het roggeoogsten ‘zoals vroeger’

ZELHEM - Het Folkloristisch Zomerfeest bij Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem vindt dit jaar plaats op zondag 6 augustus van 11.00 tot 16.30 uur. Gezien het programma belooft het, net als vorig jaar, weer een prachtige dag te worden met vele activiteiten voor jong en oud. 

Het zoals vroeger maaien en dorsen van de rogge en het demonstreren van de gebruiken die daarbij hoorden, is een belangrijk onderdeel van het Folkloristisch Zomerfeest. Het maaien gebeurt afwisselend met de zicht, aflegger, zelfbinder en een oude combine. Uitgezonderd het roggemaaien, vinden alle activiteiten, inclusief het dorsen en de optredens van Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ‘t Olde, plaats op het erf van het museum, op De Daele en in De Schure. Er worden een groot aantal (oude) ambachten en hobby’s gedemonstreerd.
In de kruidentuin kunnen bezoekers zelf kruidenazijn maken. Kinderen kunnen een ritje maken op een echte ezel en knuffelen met de dieren van de kleindierenshow. Er zijn oud-Hollandse spellen, een springkussen, een speel- en spetterplek en de kinderen kunnen zich laten schminken.
Groot en klein beleven een heel bijzondere ervaring als ze zich begeven op een 25 vierkante meter grote ‘VR-trap’. De Doetinchemse Harmonica Club (DHC) zorgt voor live harmonicamuziek en de begeleiding tijdens het stoelendansen voor alle leeftijden.
Voor de liefhebbers van klassieke en oldtimer auto’s komt de Winterswijkse Oldtimer Club die dag naar Museum Smedekinck.
Er zijn diverse drankjes en hapjes verkrijgbaar. Voor de kinderen is er gratis ranja.
De entree is 5 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar (onder begeleiding) hebben gratis toegang.


museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden