Concert van Nieuw Leven bij Achterkamp Bedrijfsopleidingen.
Concert van Nieuw Leven bij Achterkamp Bedrijfsopleidingen.

Kunstig concert malletband en harmonie Nieuw Leven in Baak

  Kunst en Cultuur

Baak – In de ruime kantine van Achterkamp Bedrijfsopleidingen werd door de malletband en de harmonie van Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen een concert gehouden. Het thema: 'De Kunst van Muziek', een middag in Baak waar de kunstvormen samenkomen.

De malletband onder leiding van Marius Bongers en het harmonieorkest onder leiding van Henk Vruggink presenteerden een muzikaal programma met een knipoog naar kunst. Bij elk muziekstuk hoorde een kunstwerk, variërend van een schilderij, beeldhouwwerk, bloemstuk of gedicht.
Daarnaast werd het publiek getrakteerd op allerlei lekkere hapjes, gemaakt door de leden zelf. Ook voedsel kan een kunstwerk zijn. Bjarne en Emma gingen met de schalen rond. De malletband opende de middag met 'Spysong', waarvoor de leden een heuse speelfilm hadden gemaakt. Spannende muziek bij spannende beelden. Na de 'Eye of the tiger' werd dit eerste programma onderdeel afgesloten met 'Music'. Muziek, dat niet alleen leuk is om naar te luisteren. Sommige mensen ademen muziek. De harmonie speelde de concertmars 'Arsenal', waarna het lieflijke liedje van 'Winnie The Pooh' op het programma stond. Met 'The heart of Lithuania' werd het deel voor de pauze afgesloten. Met 'Balalaikan Holiday' vervolgde de malletband haar programma. In 'Herr Pastoor Sien Koo' komt de kunst van taal, muziek en schilderij samen. Het Saksisch lied werd gezongen door Bram. Ook bekend zijn de boeken van Tolkien en nu ook de filmmuziek over 'The Hobbits'. Met de vier verschillende delen van 'Four contrast for wind', werd het laatste deel van de harmonie begonnen. 'Old Russian Romance' bestond eveneens uit meerdere delen. Met 'Gate 11', waar muziek en dichtkunst samen komen, werd het concert afgesloten.

De voorzitter bedankte iedereen voor de aanwezigheid, in het bijzonder de kunstenaars. Henk Vruggink en Marius Bongers kregen bloemen. Grote dank voor Jan Achterkamp voor het beschikbaar stellen voor de ruimte.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden