Werk van Alie Klompenhouwer. Eigen foto

Werk van Alie Klompenhouwer. Eigen foto

Tweedaagse ART-kunstroute door Brummen, Eerbeek en Loenen

Cultuur

BRUMMEN - Acht kunstenaars en diverse gastexposanten ui Brummen en Eerbeek tonen op 27 en 28 april hun werk tijdens de veelzijdige ART-kunstroute door de IJsselvallei en Veluwezoom. Tussen 12 en 17 uur kunnen belangstellenden terecht in hun ateliers. De route is per auto en op de fiets te doen. Een vast startpunt is er niet, de kijker kan op elk adres beginnen. Het eindpunt is niet zelden galerie t Arthuus in Loenen.

Bij Annie Elissen aan de Zegerijstraat 7a in Brummen wederom veel nieuw werk, met name beschilderd glas en porselein, in dit weekend is Annie aan ’t werk. Ali Klompenhouwer laat in de tuinkamer haar geabstraheerde bloemenschilderijen zien, kleurrijke kunst waar je blij van wordt. Annie en Ali komen beiden uit Steenderen en exposeren nu voor het eerst samen. De intentie waarmee ze schilderen is hetzelfde, maar de uitvoering en het resultaat zijn juist heel verschillend. Dit maakt het gezamenlijk exposeren voor de bezoekers extra boeiend.
Iets verderop in de Zegerijstraat op nr.35 vinden we Otto Koedijk met zijn vermaarde houtdraaikunst. Mooi hout uit de omgeving dat is de grote inspiratie voor Otto. Ook hij heeft een Steenderenaar als gastexposant: Jochem Witteveen ‘op zoek naar de suggestie van de figuratie’.

Rob Kuulkers laat dit weekend weer zijn veelzijdigheid zien. Met zijn monoprints bouwt hij afbeeldingen op: op een siliconen matje met verschillende lagen verf. Na diverse handelingen blijft er een negatief beeld achter op doek of papier. In atelier La Rousserolle aan de Karekietstraat 1 is dit te bewonderen. De krachtige beelden van Piet van Middelaar zijn te vinden aan de Burg.de Wijslaan 22. Piet is beeldhouwer, schilder en woordkunstenaar, hij verwoordt gevoel niet alleen in taal d.m.v. gedichten maar ook in steen en op doek.

Vogelhuisjes
De keramische vogelhuisjes van Joop van Ulden zijn inmiddels een begrip in de wijde omtrek. Aan de Kerkstraat 6 heeft hij dit weekend Marjolijn van den Broek te gast met kleine aquarellen van vogels, wat mooi aansluit bij Joops werk. Voor buurvrouw Emeke Buitelaar, te vinden op nr. 4, is het altijd weer bijzonder om te zien wat kunst losmaakt bij haar bezoekers: de interactie die kunst oproept. Haar atelier en haar nieuwe schilderijen zullen de verbeeldingskracht zeker weer aanspreken.
In Eerbeek toont Marieke Ruijgrok aan de Boshoffweg 2 de landschappen die zij ‘en plein air’ schildert, in weer en wind. Iets wat soms is terug te zien in het kunstwerk. Daarnaast maakt zij met papierpulp intrigerende portretten. Ze bedekt ze met een huidje van abaca-papier waarna ze het afmaakt met acrylverf. Tenslotte is in Loenen, in galerie ’t Arthuus van Mieke Diekmann aan de Eerbeekseweg 13a altijd veel te zien en te beleven. Naast de nieuwe beelden en schilderijen van Mieke zelf kunst van Gerrie Koopman (schilderijen); Chris Hendrik (bronzen); Annelies van Tetering en Lyda Dirkse (keramiek). En nog meer: sieraden, glas enz.
Meer info op de website.


www.art-brummen.nl

Vaas, beschilderd door Annie Elissen. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant