Koning Vogelschieten Steenderen 2023 Sam van der Geest (r.) met bestuurslid Henk Berendsen (l.). Foto: Roel Witteveen
Koning Vogelschieten Steenderen 2023 Sam van der Geest (r.) met bestuurslid Henk Berendsen (l.). Foto: Roel Witteveen

Sam van der Geest Schutterskoning Steenderen 2023

Cultuur

STEENDEREN – De Steenderense Kermis is gevierd van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 september. Vrijdagochtend de 15de kon de strijd op de vogelweide van start gaan, nadat deelnemers van de kleine schutterij, de malletband van Nieuw Leven, de vendeliers, leden van de kermiscommissie en deelnemers aan de activiteiten in optocht door het dorp liepen, met een tussenstop bij het voormalige gemeentehuis voor de vaandelhulde.

Op de vogelweide streden de (oud-)inwoners van 16 jaar en ouder om het koningschap. Daarnaast werd het Vogelknuppelen gehouden voor alle dames vanaf 16 jaar, het schijfschieten, kegelen en bierpulschuiven. Jongens in de basisschoolleeftijd deden mee met het kruisboogschieten en voor de meisjes was er vogelknuppelen.

Uiteindelijk kwam na het 364ste schot de vogel naar beneden. Schutter Sam van der Geest werd uitgeroepen tot Schutterskoning Steenderen 2023. Bij het vogelknuppelen kon Sophie Horstink worden gekroond. Bram Lebbink is jeugdkoning en Cato van Gelder jeugdkoningin.

UITSLAGEN
Vogelschieten: koning: Sam van der Geest, linkervleugel: Joris Horstink, rechtervleugel: Dylan Masselink, kop: Jeroen Beuseker, staart: Jan Wolsink.
Schijfschieten: koning: Dylan Masselink, 2. Sander Sesink, 3. Bas van Rooij, 4. Martin van Dijk, 5. Martijn Mokkink.
Vogelknuppelen: koningin: Sophie Horstink, linkervleugel: Jet Wolbrink, rechtervleugel: Yara Wolbrink, kop: Simone Cremers, staart: Yara Wolbrink.
Kegelen: 1. Sean Besselink, 2. Bert Nieuwenhuis, 3. Huub Mulder, 4. Joop Heebink, 5. Ben Harmsen.
Bierpulschuiven: 1. Gerald Maalderink, 2. Sean Besselink, 3. Luuk Meijer.
Kruisboogschieten jongens: 1. jeugdkoning Bram Lebbink, 2. Jelle Smeitink, 3. Sebastiaan Rutten, 4. Bart Wolbrink, 5. Bram Lebbink, 6. Luuk Groeneveld, 7. Levi Schophaus.
Vogelknuppelen meisjes: jeugdkoningin: Cato van Gelder, linkervleugel: Merel Kluit, rechtervleugel: Suus Eugelink, kop: Fiona van Dorth tot Medler, staart: Merel Kluit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden