Westdorpe, onderdeel van Hot Holland top 20, door kunstenaar Rob Chevallier. Eigen foto
Westdorpe, onderdeel van Hot Holland top 20, door kunstenaar Rob Chevallier. Eigen foto

Kunst van Rob Chevallier uit Steenderen op IJsselbiënnale Zwolle

Cultuur

Win een kunstwerk: ‘Hot Holland top 20’

STEENDEREN/ZWOLLE - ‘Hot Holland top 20’, een kunstwerk met foto’s op twintig stoven, gemaakt door beeldend kunstenaar Rob Chevallier uit Steenderen, is vanaf 17 juni te zien op de expositie ‘Nevengeulen’ in Zwolle. Eén stoof is te winnen: door de voorspeller van een nieuw Nederlands hitterecord. Het kunstwerk is tot en met 17 september te zien in de Harculo centrale, IJsselcentraleweg 8 in Zwolle tijdens de IJsselbiënnale.

Rob Chevallier maakte foto’s van de twintig warmste plekken in Nederland. Die foto’s liggen op stoven, in feite ook hitte-eilanden. De 20 ‘temperatuurrecords’ zijn gemeten door het KNMI, allemaal in de afgelopen vier jaar. Met het werk wil Rob Chevallier de ernst van klimaatverandering zichtbaar maken.

Win een kunstwerk
Wie de QR-code bij de installatie scant kan een kunstwerk winnen. Bij een nieuw record in 2023 (meer dan 40,7 graden) valt de huidige nummer twintig weg. De voorspeller van het juiste nieuwe record plus de juiste locatie, wint het kunstwerk ‘Westdorpe 39,9’. De reacties en de spelregels zijn zichtbaar op de facebook pagina ‘Hot Holland top 20’.

Nevengeulen en IJsselbiënnale
De expositie ‘Nevengeulen’ is onderdeel van de IJsselbiënnale, een tweejaarlijkse internationale expositie langs de IJssel, vooral gericht op de thema’s klimaatverandering en natuurbehoud. In deze editie gaan de kunstwerken vooral over aarde, bodem en grond en de invloed van de mens. Die invloed wordt onder ander zichtbaar door klimaatverandering.
                                                                        
Het kunstwerk is opgebouwd op 13 juni. Rob Chevallier gaf uitleg over het werk en de verwachtingen met betrekking tot het nieuwe temperatuurrecord.


www.facebook.com/hothollandtop20

www.robchevallier.com

Testopstelling voor IJsselbiënnale, van Hot Holland top 20, door kunstenaar Rob Chevallier. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant