Bij een geboorte hoort natuurlijk naar goede traditie het zetten van een ooievaar Foto: Ingrid Sweers.

Bij een geboorte hoort natuurlijk naar goede traditie het zetten van een ooievaar Foto: Ingrid Sweers. 

Ingrid Sweers

Toneelgroep Veldhoek plaatst ooievaar bij feestlocatie Veldhoeksfeest

Cultuur

VELDHOEK – Het vormt al vele jaren de openingsactiviteit van het jaarlijkse Veldhoeksfeest in de Ruurlose/Hengelose buurtschap Veldhoek. Het optreden in de feesttent aan de Kapersweg van Toneelgroep Veldhoek. Zo ook dit jaar op vrijdagavond 23 september. Dan speelt de toneelgroep onder leiding van regisseur Ingrid Sweers het blijspel ‘Als dat maar goed gaat’ geschreven door Ulla Kling.

Door Jan Hendriksen

In het blijspel zijn Thomas en Hetty Brugman (gespeeld door Kevin Bretveld en Chantal Muller-Reerink) de trotse ouders geworden van zoon ‘Petertje’. Ze geven een kraamschudfeest op vrijdagavond 23 september in de feesttent waarbij men bij deze is uitgenodigd. Thomas en Hetty zijn dol op post. Een felicitatiekaartje is dan ook zeer welkom en mag gestuurd worden naar Kapelweg 6, 7261 KZ Ruurlo. De moeder van Hetty (Brigitte Bruins) komt ook over om haar kleinzoon te komen bewonderen en om de doop van ‘Petertje’ bij te wonen. De moeder van Thomas (Ria Ankersmit) heeft het zelfde idee en staat ook te popelen om haar eerste kleinkind te zien. Lenie Verbiesen (Brigitte Bruins) en Rosa Brugman (Ria Ankersmit) zijn, zo kun je wel zeggen, elkaars tegenpolen. Dit zorgt natuurlijk voor aardig wat spanningen. Als dat maar goed gaat. Later komen de vader van Thomas (André Bouwmeester), zijn broer (Maarten Hissink) zijn vriendin (Maaike Hofman) en pastoor Verpoort (Arno Eelderink) ook nog langs. Dat zorgt voor de nodige verwikkelingen in het kleine huisje van Thomas en Hetty. Als dat maar goed gaat.

Ooievaar
Bij een geboorte hoort natuurlijk naar goede traditie het zetten van een ooievaar. Daarom heeft de Toneelgroep Veldhoek maandagavond een ooievaar geplaatst bij de feestlocatie aan de Kapersweg. “We willen daarmee natuurlijk de mensen nieuwsgierig maken wat er gaat gebeuren. Een geboorte betekent nieuw leven. Zo is het natuurlijk ook voor Toneelgroep Veldhoek. De corona tijd heeft alles een paar jaar stil gezet. Maar er is weer nieuw leven ingeblazen bij de toneelgroep. We hebben de schouders er weer onder gezet en zijn met drie debutanten vol enthousiasme in korte tijd aan de slag gegaan om er weer een mooie voorstelling van te maken. In de huidige tijd waarin zoveel toneelverenigingen zich niet staande hebben weten te houden is dit natuurlijk iets waar Veldhoek trots op is en mag zijn. Het is ook bijzonder dat het toneelstuk dit jaar draait om de geboorte van ‘Petertje’. Veldhoek viert dit jaar immers het honderdjarig bestaan van het feest”, aldus regisseur Ingrid Sweers die trots is op haar spelersgroep. Als toneelassistenten fungeren tijdens het blijspel Kim Pelgrim en Marcel Bouwmeester. Gerrie Visschers is souffleuse.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden