De leden van de Oranjestichting hebben zich in het zweet gewerkt om alle feestbordjes weer een plekje te geven in Olburgen en Rha. Foto: Thea Lebbink
De leden van de Oranjestichting hebben zich in het zweet gewerkt om alle feestbordjes weer een plekje te geven in Olburgen en Rha. Foto: Thea Lebbink

Olburgen en Rha maken zich op voor de kermis

Cultuur

OLBURGEN/RHA - De Oranjestichting Olburgen-Rha is weer helemaal klaar voor de kermis. De feestbordjes in beide dorpen zijn geplaatst en hopelijk gaat iedereen op 12, 13 en 14 augustus vlaggen.

In de dagen die voorafgaan aan de kermis is de stichting elke avond bezig met de opbouw. Iedereen is uitgenodigd om al te komen kijken en nog liever mee te helpen. De voorbereidingen worden op donderdag 11 augustus afgesloten en ter ere daarvan wordt rond 21 uur in de feesttent het eerste vat aangeslagen. Er is dan ook al gelegenheid tot inschrijving voor het vogelschieten van zaterdagochtend.
Het programma van de kermis, die onder alle soorten weersomstandigheden een mooi feest wordt, is als volgt. Op vrijdag 12 augustus om 19 uur verzamelen de deelnemers zich bij het monument op Rha voor de optocht, die onder begeleiding van de malletband van ‘Nieuw Leven’ een half uurtje later start. Na de prijsuitreiking in de tent zorgt dj Jeffrey er de rest van de avond voor dat iedereen flink in beweging komt.
Ook is het tijdens deze avond nog mogelijk zich in te schrijven voor het vogelschieten, dat op zaterdag om 11 uur begint..In de spannende competitie wordt duidelijk wie zich voor een jaar koning(in) mag laten noemen. Deelname is open voor alle (oud-)inwoners van Olburgen en Rha en hun partners (16 jaar of ouder). Ook is er livemuziek. ’s Middags zijn er kinderactiviteiten en ’s avonds gaat ‘Bad Shoes’ de tent op zijn kop zetten.
De laatste kermisdag, zondag 14 augustus, begint om 11 uur met de brunch in Griekse sfeer in de feesttent. Aansluitend, zo ongeveer vanaf 12.30 uur, kunnen de deelnemers, supporters en andere belangstellenden van de zeskamp in de tent terecht voor de inschrijving en de ‘warming up’. Het zeskampspektakel zal wederom om 13.30 uur beginnen. En daarna gaat ‘Tijgerbrood’ de prijsuitreiking tot een groot feest maken.
Meer informatie op de facebookpagina van Oranjestichting Olburgen en Rha en op de website.


www.olburgen-rha.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden