De optocht in 2019; deze krijgt in 2022 een vervolg op de zondagmiddag. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De optocht in 2019; deze krijgt in 2022 een vervolg op de zondagmiddag. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Nieuwe opzet Toldieks Feest: één dag langer feest

Cultuur

Zondag 14.00 uur de grote optocht door het dorp

TOLDIJK – Van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli wordt weer het Toldieks Feest gevierd. Een feest als vanouds, maar met grote veranderingen: alle festiviteiten zijn in een tent bij Restaurant-Zaal Den Bremer in de weide en de optocht is verplaatst naar de zondagmiddag. De opzet is dit jaar dus niet alleen gewijzigd, het feest is ook een hele dag langer!

Een grote stap voor Stichting Oranjefeesten Toldijk. Reden dat zij deze stap toch hebben gemaakt is dat zij zo niet alleen het publiek meer vermaak kan bieden, maar ook het feest een stukje toekomstbestendiger kunnen maken.

Het Toldieks Feest start op donderdagavond met een cabaretvoorstelling van Irene van der Aart: ‘De Boer Op’ in Zaal Den Bremer.

Vrijdagavond is er van 19.00 tot 20.30 uur een kinderkermis. Vanaf 20.30 uur kan er vast ingeschreven worden voor het vogelschieten en is er een tuinfeest waarbij de Scrolling Phones op zullen treden, muziek voor jong én oud.

Zaterdag start met een gezamenlijke brunch; de inschrijftermijn hiervoor is inmiddels verstreken. Natuurlijk ontbreken het vogelschieten, vogelknuppelen, potjesschieten, kegelen en de kinderspelen niet. De officiële opening van het middagprogramma is om 13.00 uur. Geluid en muziek worden overdag verzorgd door DJ Roan. ‘s Avonds vanaf 21.00 uur speelt ‘Bandje voor de sfeer’.

Zondag om 14.00 uur vertrekt de grote optocht door het dorp. Loopgroepen, versierde fietsen, kleine wagens en maar liefst negen grote wagens maken hun ronde door het dorp. Zeker de moeite waard om te komen kijken en na afloop gezellig de weide in te gaan. In de tent treedt dan ‘Suit Up!” op. Rond 17.30 uur vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats in de tent.
Zondag is vrij entree, het kermisterrein is vrij toegankelijk. Op vrijdag en zaterdag wordt wel entree gevraagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden