Rosalien Nales exposeert schilderijen in de paardenwei van de familie Wiggers in Hengelo. Eigen foto
Rosalien Nales exposeert schilderijen in de paardenwei van de familie Wiggers in Hengelo. Eigen foto

Openluchtexpositie ‘Met Potlood & Penseel’

Cultuur

HENGELO - Op Hemelvaartsdag 26 mei is er een bijzondere tentoonstelling te zien van de veelzijdige kunstenares Rosalien Nales. Evenals vorig jaar wordt deze openluchtexpositie gehouden in de paardenwei bij de familie Wiggers aan de Menninkweg 2 in Hengelo en is geopend van 9.30 tot 18.30 uur.

De Vordense Rosalien Nales begon al in haar vroege kindertijd met tekenen en schilderen. Ze is grotendeels autodidact maar startte in 2017 met de opleiding ‘Klassieke fijnschilderkunst’ bij Art Partout in Deventer. Hier leerde ze technieken waardoor ze haar schilderijen kon verfijnen.

Ook heeft ze zich in de loop der jaren bekwaamd in het tekenen met pastelkrijt. Geregeld vragen mensen haar om hun (huis)dier te vereeuwigen. Dat doet ze met veel liefde en oog voor detail.

“Het idee voor een openluchtexpositie is vorig jaar ontstaan door alle coronamaatregelen”, vertelt Rosalien. “De locatie beviel echter zo goed dat ook nu weer gekozen is voor de paardenwei bij de familie Wiggers. In de wei staat ook dit jaar weer het gedichtenhuisje van Albertine Peters.”

De toegang is gratis en de koffie staat klaar!


rosaliennales.exto.nl

Rosalien Nales aan het werk; Mussen in olieverf geschilderd. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden