Vitale Kernenproject J.F. Oltmansstraat is aanbesteed. Foto: Martin Nieuwenhuis

Vitale Kernenproject J.F. Oltmansstraat is aanbesteed. Foto: Martin Nieuwenhuis

Aanbesteding Vitale Kernenproject J.F. Oltmansstraat in Steenderen

Algemeen

STEENDEREN - In opdracht van de gemeente Bronckhorst gaat Hoornstra Infrabouw uit Doesburg de J.F. Oltmansstraat en het kruispunt met de Bronkhorsterweg in Steenderen vernieuwen. Dit deel krijgt nieuwe riolering en straatwerk. De inrichting van de weg en voetpaden wordt vriendelijker voor fietsers en voetgangers.

Alweer vijf jaar werken betrokken inwoners en organisaties samen met gemeente en dorpsbewoners in Vitale Kernen. “Na het wensenboek maakten we een dorpsplan en prioriteerden we projecten”, vertelt Rieks Eggens. “We zijn heel blij dat nu de schop in de grond gaat.”

Ondertussen liggen er ook schetsen klaar voor de aanpak van het Dorpsplein. Voor de verdere uitwerking van die plannen zoekt de werkgroep Vitale Kernen in de zomermaanden naar een samenwerkingspartner die de technische uitwerking oppakt, waarbij ook de gesprekken met de belanghebbenden weer worden opgestart.
De werkzaamheden aan de J.F. Oltmansstraat en het kruispunt met de Bronkhorsterweg gaan in fases. Door lange levertijden van de betonnen rioolbuizen gaat aannemer Hoornstra na de kermis (tweede weekend september) met het grote werk aan de slag. Bijkomend voordeel is dat werkzaamheden niet worden onderbroken door vakanties en daardoor de hinder voor de omgeving en het dorp als geheel minder lang duurt. Voor de zomer (verwachting vanaf week 26) zijn er al wel werkzaamheden in Steenderen. De firma A. Hak gaat namens Vitens waterleidingen vernieuwen en vergroten in de Dorpsstraat en Burg. Smitstraat. Aanwonenden en belanghebbenden ontvangen binnenkort meer informatie vanuit de aannemers. Als alles voorspoedig verloopt, kan het project voor de kerst klaar zijn.


vitaal-steenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant