Afbeelding

Een klinkende start voor Actie Kerkbalans

Algemeen

HENGELO - Zaterdag 15 januari om 15.00 uur luiden de klokken van de Remigius en de Willibrordus in Hengelo Gld. Zo luiden zij letterlijk Actie Kerkbalans in, een actie om een financiële bijdrage voor de kerk op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Actie Kerkbalans
Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 15 tot en met 29 januari 2022. Lees meer over de actie op de websites.

Vandaag voor de kerk van morgen
Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.


www.kerkbalans.nl

www.protestantsegemeentehengelogld.nl

www.willibrordhengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden