Al tien jaar is Marian Zuidema het gezicht van Bronkhorst Downtown. Foto: Liesbeth Spaansen
Al tien jaar is Marian Zuidema het gezicht van Bronkhorst Downtown. Foto: Liesbeth Spaansen

Bloemen en taart voor jubilaris Marian Zuidema

Algemeen

BRONKHORST - Met veel geduld en vakvrouwschap staat Marian Zuidema haar klanten te woord, geeft adviezen én zorgt voor de juiste maat van een trui of jasje. Al tien jaar is zij het gezicht van Bronkhorst Downtown, de kledingwinkel die gespecialiseerd is in de collectie van John Bardale.

Door Liesbeth Spaansen

Op vrijdag 2 december 2011 startte Marian Zuidema in de winkel die toen vier dagen per week geopend was. “De vacature hing aan het raam. Ik was hier samen met mijn vriendin, die zocht ook iets en we gingen samen kijken”, blikt de jubilaris terug. Uiteindelijk vond Marian het een wel leuke baan en lekker dicht bij huis. “Ik werkte toen in Velp, moest ‘s morgens om 8.00 uur beginnen. Maar dan zat ik met het verzorgen van de paarden en daarna stond ik in de file bij het Velperbroek-circuit. Omdat Bronkhorst een toeristenstadje is, komen de mensen pas om 10.00 uur op de been. Ik kon thuis dus eerst de paarden verzorgen. Mooier kun je het niet hebben zo dicht bij huis.”
In de zomer is Bronkhorst Downtown zes dagen per week geopend. “De maand oktober ben ik vanaf woensdag open. Dan is het drukker in het stadje vanwege de herfstvakantie en het wildseizoen.” In de wintermaanden november tot en met maart is de winkel van donderdag tot en met zondag open.

Bronkhorst Downtown biedt mode in de Engelse stijl. “De basis van de collectie zijn de lamswollen truien en ribcordbroeken, die verkoop ik het hele jaar door. In de winter zijn er mooie warme kleuren, met ook wollen vesten, sjaals en jassen. ‘s Zomers zijn er ook blouses met korte mouw en poloshirts.”
Mensen die deze winkel eenmaal kennen, komen graag terug. “Vaste klanten die in het voor- en naseizoen voor de nieuwste mode komen. Ze weten wat je hebt, het bevalt ze. Ik krijg ook complimenten: ‘wat heb je een mooie winkel, zo knus en allemaal warme kleuren’”, geniet Marian van haar leuke werk. “De meeste mensen zijn op vakantie of een dagje uit, zijn gezellig en in goede zin.”

De winkeliers en hotelier in Bronkhorst hebben een positieve wisselwerking met elkaar. “Het is voor elkaar belangrijk dat we open blijven.” De sinterklaastijd leeft niet zo in het stadje, maar de kerstperiode des te meer. “Ik ben wel van de lichtjes, dat heeft iets gezelligs in deze donkere tijd van het jaar.”

Tien jaar staat ze alleen in de winkel. “Ik kan wel op hulp rekenen mocht ik even een dagje vrij willen of ziek zijn, maar het is in die afgelopen jaren niet gebeurd dat de winkel dicht moest gelukkig.”
Marian is zelfstandig, maar werkt met wel de rest van de filialen van John Bardale samen. “Dat is fijn. Ik kan de klant altijd van dienst zijn, bijvoorbeeld door bij een ander filiaal een kledingstuk met een andere maat of kleur op te vragen en te laten opsturen. Dat werkt super.”

Voor het tienjarig jubileum had Marian een drankje willen doen. “Dat is uitgesteld. Ik heb wel een mooie bos bloemen gekregen en er was taart.” Op naar de volgende tien jaar. “Dat kan nog best. Het is leuk voor Bronkhorst, ik ben de stabiele factor in deze winkel”, besluit Marian Zuidema trots.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden