<p>De succesvolle turnselectie van DOG Baak; alle teams vielen in de prijzen en vier turnsters haalden daarnaast nog individuele prijzen binnen. Foto: Mandy Mennink</p>

De succesvolle turnselectie van DOG Baak; alle teams vielen in de prijzen en vier turnsters haalden daarnaast nog individuele prijzen binnen. Foto: Mandy Mennink

Turnsters DOG Baak trappen nieuwe seizoen voortreffelijk af

BAAK - De turnmeiden van DOG Baak mochten afgelopen zaterdag - na 1,5 jaar geen wedstrijden - aantreden voor hun eerste wedstrijd in Doetinchem. En hoe?! Dit wedstrijdseizoen wordt er voor het eerst in teams geturnd. De teams in de middenbouw-competitie strijden alleen om een podiumplek per team. In de bovenbouw kan er zowel als team gewonnen worden en als individu.

Gouden medailles
In de eerste ronde kwamen Jildou, Jitske, Noa en Maudi in actie in niveau 5 van de middenbouw. Samen met twee turnsters van Achilles vormden zij een succesvol team, ze eindigden dan ook dik verdiend op de eerste plaats! In de andere baan turnden Diede, Dewi, Marit, Emme en Bente bij de bovenbouw supplement G. Ook hier een fantastische eerste plaats als team. Individueel won Diede ook nog het goud en Bente het zilver. Wat een fantastische start van de dag.
Tijdens de tweede ronde kwamen Kim en Syenna in actie in supplement G. Helaas moest Isis deze wedstrijd aan haar voorbij laten gaan door een blessure. Ondanks het gemis van Isis wist dit team, samen met Anouk van Achilles een prachtige tweede plaats te behalen. Kim ging er zelfs individueel met een gouden medaille vandoor.

Prachtige oefeningen
In de derde ronde was het tijd voor onze bovenbouw supplement F: Silke, Louke, Ilse, Calijn turnden hierin samen met Yulia van Achilles. Ook zij lieten zien nog prachtige oefeningen neer te kunnen zetten. Als team behaalden zij een mooie zilveren medaille. Silke mocht nog een keer op het podium plaatsnemen want in het individuele klassement haalde zij een bronzen medaille.
De laatste ronde was voor het team in niveau 5. Met gezonde spanning begonnen zij goed aan de wedstrijd. Elize kon helaas niet mee doen vanwege een blessure. Ze heeft iedereen flink aangemoedigd en dit resulteerde voor Lise, Nova, Minke, Suus en Evi in een mooie tweede plaats.
Wat een geslaagde dag, spannend was het zeker weer maar vooral veel blije gezichten en gezelligheid in de nieuwe teams. Trainsters Mandy en Mijke hebben de teams overduidelijk goed in vorm gehouden tijdens de coronaperiode.
Veel ouders hebben zich ingezet om deze wedstrijd door te kunnen laten gaan. Hiervoor veel dank! Op naar de volgende wedstrijden. Lynn en Chayenne zullen 4 december in actie komen in Didam. In januari turnen de teams de tweede plaatsingswedstrijd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden