<p>'Hier doen we het voor': de drie goede doelen die een bijdrage krijgen vanuit het mosseldiner. Foto: Lions Bronckhorst</p>

'Hier doen we het voor': de drie goede doelen die een bijdrage krijgen vanuit het mosseldiner. Foto: Lions Bronckhorst

Met Lions Bronckhorster Mosseldiner verdienen voor het goede doel

BRONCKHORST - Een uniek event was het; acht restaurants in de gemeente Bronckhorst die meededen aan de actie van Lionsclub Bronckhorst om mosselen te komen eten voor het goede doel. “Het was overal super gezellig. En vooral: we hebben echt wat kunnen verdienen voor het goede doel.”

“In 2019 hielden we als Lionsclub Bronckhorst voor het eerst een mosselparty in de prachtige Innovatieloods in Vorden. Maar met de lockdown wilden we zoiets graag met de restaurants op poten zetten”, zegt medeorganisator Xandra Veltman. Niet alle restaurants die wilden meedoen konden daadwerkelijk op 12, 13 en 14 november; acht bleven over. “Daar was het supergezellig”, vertelt medeorganisator Adriana Achterkamp. “Alle Lionsleden hebben geholpen om het event mogelijk te maken. Vrijdag heeft een groep zelfs nog mooie bloemstukken in mosselpannetjes gemaakt om de restaurants mee te versieren.” Edward van Mierlo, verantwoordelijk voor de bestelwebsite: “Toen we hoorden dat dit weekend een nieuwe gedeeltelijke lockdown inging, hebben Lionsleden alle deelnemers gebeld. Het is hartverwarmend hoe flexibel deelnemers zich hebben opgesteld.” Een prestatie, ook van de restaurants die de drukte goed hebben opgevangen.

De goede doelen
Bij elke maaltijd in elk restaurant kwam een Lion iedereen welkom heten en wat vertellen over de Goede Doelen: Radio Ideaal, Present en Ben Heart. Die hadden voor folders gezorgd zodat iedereen informatie kon meenemen. Alle drie de organisaties zijn heel blij met de actie en het geld zal zeker nuttig worden besteed.

De restaurants
“Het bleek een gouden greep dat we voor onze goede doelen een actie op touw hebben gezet om met Achterhoekers gezamenlijk bij acht Achterhoekse restaurants Zeeuwse mosselen te gaan eten”, stelt Lions lid Jaap Berenbak. “Op vrijdag 12 november startte deze actie onder meer bij restaurant Herfkens in Baak. Niet alle 32 gasten aten mosselen, een enkeling koos toch voor een ander menu. De bediening en de mosselen waren uitstekend!” Gelijksoortige verhalen kwamen van alle Lions uit alle restaurants. Net als veel andere restaurants had De Gouden Leeuw in Bronckhorst de zaal speciaal voor de mosseleters gereserveerd. Daardoor leek het een beetje op een klassieke mosselparty waar iedereen aanschuift voor de bekende zeevruchten. Heel gezellig. Knus, zo was de sfeer in Het Wapen van Baak, waar de gasten gelijk discussieerden over welke wijn het beste past bij zo’n mosselmaaltijd. De verse mosselen werden zeer gewaardeerd. Dat gold ook voor de actie van de Lions voor de goede doelen. Leden van de Zutphense Lionsclub Kattenhaven waren alvast positief over het evenement. Bij De Tol liep het ook lekker; een gezellige drukte, aldus Lionslid Anton van Ingen. “Mooi opgemaakte mosseltafeltjes en mosselen eten nodigt uit tot extra leuke contacten en gesprekken.” Diverse leden van Lionsclub Isala uit Doetinchem lieten het ook niet aan zich voorbij gaan, kwamen meegenieten van dit heerlijke mosseldiner en steunden graag de goede doelen.

Topprestaties
De keuken bij Jansen en Jansen leverde een topprestatie om alle gasten te kunnen laten genieten van het diner. Iedereen die eerst voor de avond had gereserveerd kon vanaf 17.00 uur aanschuiven. In het restaurant, waar de lampen van de Meilandjes boven de stamtafel zorgen voor een sfeervolle verlichting, was het voor de gasten een uitdaging om alle geserveerde mosselen op te eten. Ben en Ineke Heart, de initiatiefnemers van Ben Heart (één van de goede doelen) schoven zondagavond aan om mosselen te eten én om het enthousiasme van de actie te proeven.
Voor Jaimy’s gold hetzelfde: de middag- en avondreserveringen waren allemaal naar voren geschoven. Maar iedereen werd vriendelijk en op tijd bediend in een fijne sfeer en ruimte. Jaimy’s had zelfs speciale menukaarten gemaakt met het logo van ‘Lions helpen’, de keuzemenu’s voor wie geen mosselen wilde, en een vooraf- en dessertkaart. Hier geen pannetjes maar mooie diepe borden vol mosselen.
In Eetcafé De Veldhoek was het ook gezellig druk. Het was hier genieten in een gezellige informele sfeer. Zo gezellig, dat ze werden verrast door gasten die op zondag voor een tweede keer aanschoven aan het mosseldiner. Dit zijn de ware liefhebbers. En hoe mooi is het dat deze gasten tweemaal willen bijdragen aan onze goede doelen.
Ook de ontvangst in De Rotonde was ongedwongen en erg hartelijk. De tafels waren goed gekozen, met centraal uitgestald de informatie over de goede doelen. De mooi opgemaakte mosselpannetjes maakten het heel sfeervol! De gasten genoten van de heerlijke maaltijd, maar zeker ook van de sfeer en de gastvrijheid van de Rotonde en van elkaars gezelschap. Hier zat ook de nieuw verworven sponsor van Lionsclub Bronckhorst Ria Dierking van Dierking Haarinstituut. Zij kreeg speciale aandacht en genoot daar zichtbaar van.

Prijzen en tulpen
Kortom, drie dagen lang in acht restaurants zag je mensen enthousiast aanvallen op de mosselen, om na verloop van tijd tevreden achterover te leunen met nog een dessert, een drankje of een koffie. Al met al bijna 250 mensen hebben zo bijgedragen aan een succesvol en feestelijk weekend. President Ernst-Jan Somsen: “Hiermee hopen we als Lionsclub zowel de Goede Doelen als onze horeca een hart onder de riem te hebben gestoken in deze tijd.” Binnenkort volgt de trekking van de puzzel. Veel ondernemers hebben mooie prijzen ter beschikking gesteld, speciaal voor de deelnemers aan het Bronckhorster Mosseldiner. De uitslagen staan uiterlijk 1 december op de site. Het duurt nog even voor de Lions weer met tulpen langs de deuren komen, maar ook dat staat op de agenda!


lionsevenementen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden