<p>Wi'j eren 't Olde uit Zelhem trad op tijdens vijfjarig jubileum van Seniorenvereniging Hengelo-Steenderen. Foto: Marijke Cornelis</p>

Wi'j eren 't Olde uit Zelhem trad op tijdens vijfjarig jubileum van Seniorenvereniging Hengelo-Steenderen. Foto: Marijke Cornelis

Seniorenvereniging viert vijfjarig bestaan

HENGELO/STEENDEREN - Seniorenvereniging Hengelo-Steenderen (SHS) bestaat vijf jaar en dat is op woensdagmiddag 20 oktober op bijzondere wijze met de leden gevierd bij zaal Jansen in Hengelo. Te gast was Folkloristische dansgroep Wi’j eren ‘t Olde uit Zelhem.

De leden hadden zich van te voren aangemeld voor deze middag en konden allemaal een geldige QR-code laten zien. Om 14.00 uur opende voorzitter Arnold Grotenhuijs de middag met een welkomstwoord en werden de aanwezigen op koffie of thee met een lekker cakeje met logo van SHS erop getrakteerd.

Vervolgens kwam Wi’j eren ‘t Olde binnen in prachtige klederdracht en daarbij vele mooie toebehoren en accessoires. Zij lieten prachtige oude dansen zien waaronder de Driekusman, waarvan ook het ontstaan van die dans werd verteld en uiteraard werd ook de traditionele klompendans opgevoerd.

Tussendoor kwamen er mensen van de dansgroep in klederdracht op de dansvloer en werd er verteld over de kleding, het overgrote deel zelf gemaakt door de leden van de dansgroep en wanneer het gedragen werd. Zo was er een onder andere een bruidspaar, een boer en boerin, rouwkleding en een meid en een knecht. En de lange onderbroek en borstrok ontbraken hier natuurlijk ook niet.

Er werden leuke en grappige verhalen verteld over boerenkool en over het toen en nu in de grote woonkeukens van een boerderij. Vroeger zat de keuken vol met mensen en tegenwoordig met allerlei apparaten. Vroeger werd er met elkaar gepraat en tegenwoordig gaat alles via whatsapp, smartphone en tablet.

In de pauze werd er een drankje geschonken, ging er een schaal met een warm hapje rond en werden er lootjes verkocht die leuke en lekkere prijsjes opleverden.

Na de pauze ging Wi’j eren ‘t Olde verder een bijzonder mooi en ontroerend lied over het olders huus en kwam zelfs de traditie van de ouderwetse ‘Goastok’ met papieren rozen en lintjes aan de orde. Er werd aan het einde van de middag nog een klein woordje gesproken door de secretaris van SHS waarin ze iedereen opriep om vooral lid te worden en met het samen zingen van ‘Lang zullen ze leven’ kwam er een einde aan het optreden van de dansgroep, dat op de klanken van ‘Aufwiedersehn’ de zaal verliet.

Na de verloting waarbij leuke en lekkere prijsjes te winnen waren zoals gevulde speculaas en een leuke geurkaars, een pakketje met worst van de slager, gingen de leden bij het naar huis gaan een klein aandenken aan vijf jaar SHS, een blauwe sleutelhanger met lampje met het logo van SHS. Dit werd zeer gewaardeerd. Het bestuur van SHS kijkt terug op een geweldige, bijzondere middag en hoopt op dezelfde voet door te kunnen gaan.

Wie een gezellige middag wil bijwonen, of lid worden, kan op de volgende bijeenkomst van SHS op woensdagmiddag 17 november bij Zaal Jansen en Jansen in Hengelo komen. Deze middag is informatief met medewerking van het Sociaal Team van de gemeente Bronckhorst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden