In 2019 hield Lionsclub Bronckhorst de eerste Bronckhorster Mosselparty in de Innovatieloods in Vorden. Foto: Anne Pera

In 2019 hield Lionsclub Bronckhorst de eerste Bronckhorster Mosselparty in de Innovatieloods in Vorden. Foto: Anne Pera

Mosselfeest met Lions bij Bronckhorster restaurants

Algemeen

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst houdt dit jaar het Bronckhorster Mosseldiner in samenwerking met meerdere restaurants in de hele gemeente Bronckhorst, op 12, 13 en 14 november. De netto opbrengst van deze actie gaat zoals altijd naar goede doelen dichtbij en veraf.

Goede doelen
Internationaal doel is de Nederlandse Stichting Ben Heart Foundation. De stichting biedt hulp aan de armlastige en hulpbehoevende bevolking van Indonesië, door ondersteunen van kleinschalige projecten op Bali (Indonesië), zoals huisvesting of renovatie van huizen, basisvoorzieningen, medische zorg en scholing en muziekoptredens voor kinderen.
Regionaal/gemeentelijk doel is Stichting Radio Ideaal. De lokale radiozender bestaat dit jaar dertig jaar. Ongeveer zeventig vrijwilligers zijn elke week aan het werk. Ideaal zendt uit in de gemeente Bronckhorst en sinds kort ook Lochem en spreekt nu van de omroep van de Achterhoek.
Lokaal doel is Stichting Present Bronckhorst. Zij zet zich in voor de kwaliteit van een samenleving door om te zien naar de zwakken en daar iets voor te betekenen. Present brengt mensen die willen geven in contact met mensen die hulp goed kunnen gebruiken en bouwen zo mee aan een leefbaar Achterhoek. Authentiek Noaberschap in een nieuwe, eigentijdse jas.

Tweede Mosselparty
In 2019 hield Lionsclub Bronckhorst met veel succes de eerste Bronckhorster Mosselparty in de Innovatieloods in Vorden. Aan de actie van dit jaar doen restaurants mee uit Baak, Bronckhorst, Vorden, Zelhem, Hengelo en de buitengebieden zoals Veldhoek. Voorzitter Ernst-Jan Somsen van de Lionsclub verheugt zich er op. “We zetten ons in voor onze goede doelen, maar vinden het heel mooi om tegelijkertijd onze horeca te promoten. Daarnaast organiseren we een prijsvraag met geweldige prijzen, zoals een rondvlucht boven onze gemeente met Lionslid Marco Huntelaar en een VIP-bezoek aan Zeeland van het Mosselbureau. Ook de lokale ondernemers zullen voor mooie prijzen zorgen.” Dit zijn, naast de eerdere genoemde prijzen een huifkarrondrit, een beeldhouwworkshop, heerlijke bonbons van Magdalena en nog veel meer.

Wie mosselen wil eten, reserveert een plekje, inclusief twee drankjes, bij een van de deelnemende restaurants via de site van de Lionsclub. Wie graag wil meedoen maar echt geen mosselen lust (of allergisch is), kan kiezen voor een alternatief gerecht. Wie een ticket bestelt via de website, kan gelijk de oplossing van de puzzel invullen. De mooie prijzen worden verloot uit de goede oplossingen.


lionsevenementen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant