Zijspancrosser Koen Hermans tweede bij GP Oss

Hengelose coureur wordt vierde in WK-einstand

door Willy Hermans

HENGELO - Etienne Bax is erin geslaagd met een jaar tussenpauze zijn wereldtitel in de zijspancross te prolongeren, dit seizoen met Nicolas Musset in de bak. Hij deed dat tijdens de laatste Grand Prix in Oss, die hij over drie manches winnend afsloot, voor Hengeloër Koen Hermans die met Glenn Janssens als tweede eindigde. Door deze prestatie schoof het tweetal een plekje op in de WK-eindstand. Zij behaalden de vierde plaats.

Het was een spannende ontknoping in Brabant met de duo’s Veldman-Cermak, Vanluchene-Bax en Bax-Musset op slechts vier punten onderlinge afstand. Bax-Musset bleken uiteindelijk toch de sterkste door de eerste twee manches te winnen, waarna een tweede plaats in de derde manche volstond voor de wereldtitel. Hermans-Janssens deden het goed door twee keer als derde te finishen en de laatste manche na een kopstart winnend af te sluiten. Het was hun beste race van het korte seizoen, nadat het na enkele tegenvallende resultaten geen kans meer had op een plaats bij de beste drie in de eindstand.
Het duo Veldman-Cermak dat verrassend aan de leiding ging viel in Oss na pech in de derde manche terug naar een derde positie, achter Vanluchene-Bax.
Dit jaar werd het wel duidelijk dat Nederland eenzaam aan de top staat in de zijspancross. Op de plaatsen 1, 3, 4, 6, 7, 8 en 10 klasseerden rijders uit Nederland zich. Alleen Vanluchene (2) en Varik (5) wisten zich in de top te handhaven. Ook de Achterhoekse rijders deden het prima. Achter Koen Hermans eindigde Daniel Willemsen (die in Oss niet reed) als zesde, Justin Keuben als zevende en nieuw talent Tim Leferink als achtste. Gert van Werven viel door een blessure terug naar de vijftiende positie, terwijl ook Sven Wisselink regelmatig punten sprokkelde en als negentiende eindigde.

Zondag ONK Varsseveld
Komend weekend wordt het zijspancross-seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd voor de Achterhoekers. Dan wordt de laatste ONK-wedstrijd gereden op de Vennebulten in Varsseveld. Ook hier gaan Bax-Musset aan de leiding met 29 punten voorsprong op Hermans-Janssens. Daarna maakt iedereen zich weer op voor het nieuwe seizoen, in de hoop dat dan wel een volledig seizoen kan worden gereden. Koen Hermans gaat daarvoor weer op zoek naar een nieuwe bakkenist nu Glenn Janssens heeft aangegeven te stoppen met crossen.

Eindstand GP Oss:
1. Bax-Musset; 2. Hermans-Janssens; 3. Vanluchene-Bax; 4. Brown-Millard; 5. Veldman-Cermak; 6. Sanders-Lebreton; 7. Leferink-Beleckas; 9. Keuben-Rietman; 12. van Werven-van den Bogaart; 16. Wisselink-van Gaalen.

Eindstand WK:
1. Bax-Musset 264 p.; 2. Vanluchene-Bax 259 p.; 3. Veldman-Cermak 241 p.; 4. Hermans-Janssens 207 p.; 5. Varik-Kunnas 186 p.; 6. Willemsen-Lebreton 140 p.; 7. Keuben-Rietman 135 p.; 8. Leferink-Beleckas 120 p.; 15. Van Werven-van den Bogaart 74 p.; 19. Wisselink-van Gaalen 31 p.

Stand ONK:
1. Bax-Musset 172 p.; 2. Hermans-Janssens 143 p.; 3. Van Werven-vd Bogaart 131 p.; 4. Keuben-Debruyne 115 p.; 5. Veldman-Cermak 111 p.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden