Basteom doet zichzelf tekort tegen Westervoort: 0-2

Algemeen

STEENDEREN - De beste kansen in Steenderen waren voor de thuisploeg, maar desondanks kon Basteom koploper Westervoort niet verrassen. het werd onnodig 0-2 voor de bezoekers, waardoor Basteom met één punt uit drie wedstrijden in het rechter rijtje blijft staan. 

Trainer André Evers had ervoor gekozen om Basteom vanuit een goede organisatie te laten spelen en daar voldeed de ploeg perfect aan.
Weliswaar had Westervoort daardoor gedurende de gehele wedstrijd iets meer balbezit, maar de kansen waren voor Basteom.
De achterhoede onder leiding van Stijn Heitkönig stond als een huis en gaf geen kans weg en daarnaast stond Timon Nijkamp soeverein te keepen. Toch viel, nadat Basteom tot tweemaal toe een kans op een doelpunt had gemist, uit het niets de 0-1 voor Westervoort, toen een van richting veranderd schot keeper Nijkamp kansloos liet. Direct daarna schoot Luuk Willemsen namens Basteom keihard in, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Ruststand 0-1.
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld met ook nu weer de beste kansen voor Basteom. Het Steenderense middenveld groeide in de wedstrijd en nam steeds meer het initiatief. Aanvoerder Noud Rutjes sleurde zijn ploeg mee in de strijd en ook nu kwamen er weer mogelijkheden. Zoals de prachtige actie van uitblinker Kaan Pak die resulteerde in een voorzet op maat naar Danny van Wilsem, maar hij wist de bal van dichtbij niet in het doel te krijgen.
In de 65ste minuut trad opnieuw de oude voetbalwet in werking, ‘als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel’. Zo ook nu.
Een volkomen onnodige overtreding op circa 25 meter van het doel resulteerde in een vrije trap voor Westervoort. Deze werd vervolgens geweldig genomen: met een streep in de kruising was doelman Timon Nijkamp kansloos, 0-2. Basteom probeerde er alles aan te doen, ging achterin één-op-één spelen en wisselde een aantal keren, maar de thuisploeg bleef aan het eind met lege handen achter.
De volgende wedstrijd is op zondag 17 oktober in Arnhem. Elsweide is op het gelijknamige sportpark aan de Zuilesteinlaan 40 de tegenstander. De wedstrijd begint om 14 uur. Supporters worden opgeroepen te komen aanmoedigen.

Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Ruud Hartjes, Stijn Heitkönig, Tijn Tebbens,Christiaan Messing (Bauke Jansen), Sem Wolbrink, Noud Rutjes, Kaan Pak, Danny van Wilsem, Cas Berns, Sem Klein Reesink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden