<p>Willemsen-Lebreton (111) als snelste weg, maar Hermans-Janssens (3) doen het ook goed. Foto SMX</p>

Willemsen-Lebreton (111) als snelste weg, maar Hermans-Janssens (3) doen het ook goed. Foto SMX

Hengeloër Koen Hermans op podium bij GP in Tsjechië

HENGELO - Koen Hermans is er met zijn bakkenist Glenn Janssens in geslaagd het podium te bereiken bij de GP in Kramolin (Tsjechië). Na twee tweede plaatsen in de eerste twee manches leek er zelfs nog meer in te zitten, maar door pech in de derde manche moest de Hengeloër in de totaalstand genoegen nemen met een derde plaats.

door Willy Hermans 

In het zonnige Kramolin verschenen dertig teams aan de start in deze wedstrijd over drie manches. Bax-Musset namen in de eerste manche direct de kopstart. In de eerste ronde waren Vanluchene-Bax en Hermans-Janssens de achtervolgers, maar al snel wisten Bax-Musset verder uit te lopen. Halverwege slaagden Hermans-Janssens erin op te schuiven naar plaats twee en deze tot het eind vast te houden voor Vanluchene-Bax, Veldman-Cermak en Varik-Kunnas. Achterhoekers Willemsen-Lebreton finishten als zesde, Keuben met invaller Dion Rietman als zevende.
De tweede manche leek op de eerste met veel Nederlanders voorin. Willemsen-Lebreton waren als snelste weg, maar nog in de eerste ronde pakten Bax-Musset weer de leiding. Ook Hermans-Janssens hadden een goede start, maar toen ze op de tweede plek reden hadden Bax-Musset inmiddels een ruime voorsprong. Deze duo’s pakten opnieuw de eerste twee plaatsen. Veldman-Cermak rukten op van de negende naar de vierde positie en wisten op het laatst ook Vanluchene-Bax nog te pakken. Willemsen-Lebreton eindigde opnieuw als zesde, Keuben-Rietman dit keer als achtste.

Snelle starters

Willemsen-Lebreton bewezen ook in de derde manche snelle starters te zijn en zij hielden hun koppositie een kwartier vast. Daarna namen Veldman-Cermak en Bax-Musset de leiding over en streden om de winst. Die ging in deze manche naar Veldman-Cermak, ruim voor Bax-Musset. Beide koppels sloegen een enorme slag in de WK-tussenstand. De GP-zege ging naar Bax-Musset, maar Veldman-Cermak namen verrassend de rode plaat over van Vanluchene-Bax. Hermans-Janssens vielen door pech met de schokbreker terug naar plaats zes, nog net genoeg voor een podiumplaats in de totaalstand. In de totaalstand dus een volledig Nederlands podium! Willemsen-Lebreton kwamen als vijfde over de streep, Keuben-Rietman als negende.
Komend weekend volgt er een zeer spannende ontknoping tijdens de laatste Grand Prix in Oss. De drie koplopers in de tussenstand staan op vier punten van elkaar dus dat kan nog alle kanten op. Erg verrassend is dat Julian Veldman de leiding heeft genomen. Zal hij Bax en Vanluchene aftroeven als de nieuwe wereldkampioen?

Eindstand Kramolin
1. Bax- Musset 72 punten 2. Veldman-Cermak 63 p. 3. Hermans-Janssens 59 p. 4. Vanluchene- Bax 58 p. 5. Varik-Kunnas 50 p. 6. Willemsen-Lebreton 46 p. 7. Keuben-Rietman 39 p.

WK-tussenstand
1. Veldman-Cermak 196 punten 2. Vanluchene-Bax 195 p. 3. Bax-Musset 192 p. 3. Varik-Kunnas 153 p. 5. Hermans-Janssens 142 p. 6. Willemsen-Lebreton 140 p. 7. Keuben-Debruyne 102 p. 9. Leferink-Beleckas 88 p. 16. Van Werven-van den Bogaart 43 p. 22. Wisselink-van Gaalen 22 p.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden