<p>Het nieuwe Heren 1-team datbestaat uit een mix van spelers van Morgana DVO en Dash en uitkomt in de eerste klasse. Foto: PR </p>

Het nieuwe Heren 1-team datbestaat uit een mix van spelers van Morgana DVO en Dash en uitkomt in de eerste klasse. Foto: PR

Morgana DVO en Dash vormen samen één jong Heren 1-team

Mooie volleybalsamenwerking tussen Hengelo en Vorden

VORDEN/HENGELO - Hét sportmoment van de vorige eeuw is de Olympische volleybalfinale van Atlanta 96, tussen Nederland en Italië. Nederland won Olympisch goud en schreef sportgeschiedenis. Als gevolg daarvan won de sport aan populariteit. “Het jongens- en mannenvolleybal kende hoogtijdagen. Mooie tijden. Wij kunnen ons dat nog goed herinneren en weten ook nog precies waar wij waren tijdens die finale”, aldus Cees Tesselaar, Hans Horstink, Michel Kuiperij en Rein Bruinsma. Alle vier zijn ze leden van besturen en Technische Commissies van de volleybalverenigingen Morgana DVO uit Hengelo en Dash uit Vorden.

Maar na die hoogtijperiode komt meestal een terugval. En heden ten dage is het lastig om jongens die graag willen volleyballen de mogelijkheid te bieden met leeftijdsgenoten te spelen. Op een bepaalde leeftijd is dat gewoon veel leuker. De praktijk was echter dat zowel bij Morgana DVO als bij Dash 18-jarigen met 50-jarigen in één team zaten. Doordat ze de volleybalpassie delen is dat niet echt een probleem, maar wanneer de ene helft van het team communiceert via Snapchat en Instagram en de andere nog via SMS, dan is het wel duidelijk dat er een generatiekloof is.

Samenwerking
De vier bestuurders erkenden dit probleem en hebben een aantal keer met elkaar gesproken. Bij het zoeken naar een oplossing stond het belang van de jonge volleyballers centraal. Hieruit is een mooie samenwerking ontstaan. Met een mix van Morgana DVO en Dash-spelers kon voor dit seizoen een Heren 1-team worden gevormd dat uitkomt in de eerste klasse. Een mooie combinatie van leeftijdgenoten. De Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) werkt hierin ook perfect mee, want alle spelers hebben dubbel speelrecht, maar daar wordt door beide verenigingen alleen in noodgevallen gebruik van gemaakt.
De nieuwe groep traint twee keer per week. Op de maandag in Hengelo en op de woensdag in Vorden. Het team wordt getraind en gecoacht door Kevin Bergevoet en Karel Mollevanger. Thuiswedstrijden worden om en om in Hengelo en Vorden gespeeld. Afgelopen zaterdag speelden zij een prachtige wedstrijd tegen Voorwaarts H2 waarbij het Morgana DVO/Dash team een zwaar bevochten 3-2 zege uit het vuur sleepte. Maar het mooiste van de middag was wel het plezier wat zij uitstralen en de gezelligheid na de wedstrijd. En de foto’s en verhalen zullen ongetwijfeld via Snapchat en Instagram gedeeld worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden