<p>De busroutes werden bijzonder gewaardeerd door de gasten van de Zonnebloem; ze maakten mooie stops, zoals hier bij het Normaal-monument in Hummelo. Foto: Margo van Steen</p>

De busroutes werden bijzonder gewaardeerd door de gasten van de Zonnebloem; ze maakten mooie stops, zoals hier bij het Normaal-monument in Hummelo. Foto: Margo van Steen

Bijna 6000 tevreden bezoekers voor monumenten in Bronckhorst

BRONCKHORST - De Open Monumentendagen Bronckhorst 2021 was een groot succes. Kwamen er vorig jaar 3000 bezoekers langs de verschillende monumenten, dit jaar konden bijna 6000 belangstellenden worden verwelkomd. De organisatie hoorde geen wanklank!

Door Liesbeth Spaansen

“De monumenteneigenaren waren bijzonder tevreden en hadden allemaal meer bezoekers dan normaal in een weekend”, laat voorzitter van de stichting Han van der Lans na het weekend moe maar voldaan weten. “Ook de busroutes werden bijzonder gewaardeerd door de gasten van de Zonnebloem, erg leuk, wat ons betreft de start van een mooie traditie.”

Op de hoofdlocatie Kasteel Hackfort, waar vanwege corona dit jaar verplicht van tevoren online moest worden gereserveerd, kwamen 905 bezoekers, twee keer zoveel als vorig jaar. “Het was daar gezellig druk, door de timeslots en veel vrijwilligers was het goed beheersbaar.”

Verschillende locaties boden iets extra’s. Bij Boerderij Broekhuizen in Laag-Keppel gaf de familie rondleidingen over hun melkveebedrijf en werd verse melk geserveerd. Huys 1810 in Hummelo mocht meer bezoekers noteren dan anders. In deze boerderij is een winkeltje gerealiseerd, maar de originele schouw en een van de bedsteden is nog in tact.

De eekschuur in Hummelo, die de Monumentenprijs Bronckhorst 2019 mocht ontvangen, was een voorbeeld voor anderen, die nog een verbouwing voor de boeg hebben. In de boerderij en schuur aan de Zelstweg Vorden zijn ze gestart met renoveren. In Museum Smedekinck in Zelhem toonden vrijwilligers oude handwerktechnieken.


Foto’s staan op achterhoekfoto.nl

openmonumentendagenbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden