<p>De Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR</p>

De Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

De Lambertikerk door de eeuwen heen

ZELHEM - In deze kerk kunnen bezoekers in hun fantasie 1220 jaar terug in de tijd. In 801 na Chr. stichtte de monnik Liudger op deze plek een kapel. Bij het museum Smedekinck is een replica van deze kapel te bezichtigen. Als dit dan geen monument is!?

Het huidige kerkgebouw stamt uit 1950, opgebouwd nadat het in maart 1945 tijdens een bombardement op Zelhem in puin geschoten was. De vorm stamt uit 1662. Onder het orgel is een stuk muur zichtbaar dat zomaar vanaf 1662 de tand des tijds doorstaan heeft.
Op zaterdag staan drie orgelconcerten op het programma van circa 45 minuten en op zondagmiddag twee keer. Dus voor de liefhebbers van orgelmuziek een uitgelezen kans om in alle rust even te genieten.

Tevens draait er een fotopresentatie over mooie details van de kerk en de directe omgeving. Neem ook een kijkje in de goed verzorgde liturgische tuin achter de kerk.

Vrijwilligers van de kerk hopen een ieder in de Lambertikerk te mogen begroeten. De openstelling van de kerk is op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden