Succesvolle plantjesmarkt bij de Buurttuin aan de Prins Bernhardlaan in Steenderen. Foto: PR
Succesvolle plantjesmarkt bij de Buurttuin aan de Prins Bernhardlaan in Steenderen. Foto: PR

Een jaar Buurttuin Steenderen

STEENDEREN - Hemelvaartsdag vond er een zeer succesvolle plantjesmarkt plaats bij de Buurttuin aan de Prins Bernhardlaan in Steenderen. Ter ere van het eenjarig bestaan van dit vrijwilligersinitiatief, werden zaadjes, stekjes en zaailingen uitgedeeld aan belangstellenden. Dankzij onder andere het zonnige weer kwam er een mooie stroom aan voorbijgangers een kijkje nemen bij de markt en natuurlijk de inmiddels prachtig bloeiende tuin.

Aan het eind van de middag waren vrijwel alle plantjes vergeven en was het spaarvarken voor de vrije gift goed gevuld. Met de opbrengst kopen de mensen van het tuinteam vroegbloeiende bloembollen, waar veel insecten op af komen. Zodat heel Steenderen volgend voorjaar weer volop kan genieten van een mooie bloeiende Buurttuin.

De Buurttuin is aangelegd om voorbijgangers te laten genieten van deze mooie plek. Daarnaast zijn de planten er op uitgezocht om vlinders, hommels en bijen aan te trekken. En dit jaar zal (mits coronamaatregelen dit toelaten) ook de voorlichting aan jeugd vorm gaan krijgen.

Niet onbelangrijk biedt de tuin inmiddels een hoop plezier aan een enthousiaste groep dorpsgenoten die op vrijwillige basis hier geregeld de handen uit de mouwen steken.


Facebook.com/buurttuintjessteenderen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden