<p>Danilo Hoebink (l.) en Luc van Hal geven een uurtje bootcamp. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

Danilo Hoebink (l.) en Luc van Hal geven een uurtje bootcamp. Foto: Liesbeth Spaansen

Met Luc en Danilo veilig sporten in de buitenlucht

Achterhoek Bootcamp

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – Waar gewoonlijk in de avond rust heerst op de parkeerplaats van het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo, zorgden sportinstructeurs Luc van Hal (23) en Danilo Hoebink (24) voor een flinke workout in de buitenlucht voor zestien sportievelingen. Zij gaven op maandagavond 5 en vrijdagavond 9 april aan een groep deelnemers gelegenheid een keer gratis mee te doen aan hun nieuwe sportinitiatief: .

“Alles wat de deelnemers nodig hebben, nemen ze mee. Een fijne outfit aan, een matje of dikke handdoek om oefeningen op te doen en een fles water. Dat zullen ze echt nodig hebben!” Luc en Danilo zorgden verder voor een pittig programma en een muziekje om het tempo aan te houden en de seconden van intensieve inspanning af te tellen.

De parkeerplaats bij het gemeentehuis in Hengelo is op voorstel van de gemeente zelf. “We wilden graag beginnen op het grasveld aan de Leliestraat, maar op die locatie kunnen er mensen blijven staan om te kijken. Dat is in coronatijd niet handig”, vertelt Luc. “Maar dit uiteinde van de parkeerplaats is ver van de weg af en daarom een prima locatie. Dat bevalt ons wel.”

Danilo Hoebink heeft Sport- en Bewegingseducatie gestudeerd aan de HAN en werkt als Begeleider Medische Fitness en Leefstijlcoach bij Jentha Fysiotherapie in Gezondheidscentrum De Eik. Hij liep al een tijdje met het idee om daarnaast zelf iets te ondernemen in Hengelo. Danilo vindt Luc de aangewezen persoon om samen te starten met . Luc volgde eveneens Sport- en Bewegingseducatie aan de HAN en is sinds een jaar met zijn eigen bedrijfje, LVH Sportondersteuning leefstijlcoach en judoleraar en biedt trainings- en voedingsschema’s aan. Daarnaast doet hij de eenjarige master Sport- en Bewegingsinnovatie aan de HAN en is beweeginnovator i.o. bij De Graafschap.

“Mensen klagen over coronakilo’s en slechte conditie. Kunnen we daar iets aan doen?”, vroeg Danilo zich af. “Er zijn hier wel sportverenigingen en sportscholen maar niet iets voor buiten. Lekker maar ook veilig sporten in de buitenlucht mag met mensen tot 27 jaar, al is het vanwege corona nog wel op anderhalve meter afstand”, geeft hij aan. “Je kunt zeuren over de huidige maatregelen, maar je kunt ook kijken wat wél kan en dat gaan we doen!”

De bootcamptrainingen zijn elke maandag en vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. “Voorlopig nog even met een maximum aantal van twintig sporters, vanwege corona. Een eerste keer meedoen is altijd gratis. Als er meer interesse is, kunnen we er voor een tweede groep nog een extra uur bij doen.” De lessen gaan altijd door. “Wat is slecht weer?”, lachen de beide sportinstructeurs.

Voor informatie en aanmelden, bel Luc van Hal, 06-50431829 of Danilo Hoebink, 06-21993547.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden