<p>&nbsp;Best spannend of het lukt, de oversteek met droge voeten, via de stuw in de Oosterwijkse Vloed. Foto: Arne Smeenk&nbsp;</p>

 Best spannend of het lukt, de oversteek met droge voeten, via de stuw in de Oosterwijkse Vloed. Foto: Arne Smeenk 

Wandeling pleister op gehavende paastraditie

Paaswandeling smaakt naar meer; gemis paasvuur en feest blijft

BEKVELD - Buurtvereniging Bekveld moest helaas opnieuw afzien van het traditionele paasvuur en ook door het bijbehorend paasfeest kon een streep vanwege corona. Een alternatief werd gevonden in een paaswandeling.

Terwijl de weergoden ons gunstig gestemd waren vertrokken circa 150 deelnemers (inclusief kinderen) voor een wandeling door Bekveld. De deelnemers aan de grotere routes vertrokken tussen 11.00 en 13.00 uur vanaf de school aan de Hogenkampweg; de deelnemers aan de kleinere routes vertrokken bij ‘t Riefel van de familie Wissels. Gekozen kon worden uit wandelroutes met verschillende lengten. De kortste (puzzel-)route voor de kinderen was 1,5 tot 2,5 kilometer. De langste wandelroute was circa 8,5 km. Meerdere Bekveldse grondeigenaren hadden hun terrein eenmalig opengesteld om de wandelaars doorgang te verlenen en dat maakte het volgen van de routes tot een unieke belevenis en gaven de deelnemers ‘een andere kijk op Bekveld’.

Alle deelnemers hadden de route op papier meegekregen en ontvingen ook een consumptiebon. Die bon kon ongeveer halverwege de wandeling voor iets lekkers op een snackplaats worden ingewisseld. De kinderen speurden tijdens hun wandelroute naar letters en puzzelden zo de oplossing ‘paaswandeling’ bij elkaar. Alle kinderen scoorden een zak snoepgoed. Door middel van loting kreeg de familie Ellenkamp de eerste prijs, de familie Bulten de tweede en de familie Riefel de derde prijs. De prijzen worden deze week bij hen thuisbezorgd.

Deze wandelroutes zijn mogelijk gemaakt dankzij de eenmalige toestemming van verscheidene families en grondeigenaren.

Via terugkoppeling van de deelnemers hoorde de Buurtvereniging dat de wandeling als zeer geslaagd werd ervaren. Wellicht is hiermee een nieuwe traditie geboren (bijvoorbeeld een Bekveldse lente- en/of een herfstwandeling).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden