Sinterklaas praat op afstand met de kinderen, piet mag dichtbij komen om de cadeautjes uit te delen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Sinterklaas praat op afstand met de kinderen, piet mag dichtbij komen om de cadeautjes uit te delen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Snorrende auto’s tijdens Sint Safari

Algemeen

STEENDEREN – In de file staan is meestal geen pretje, tenzij je in de file staat van de Sint Safari. Zondagmiddag 22 november sloten de automobilisten, (groot)ouders met (klein)kinderen, met plezier aan in de rij om - op afstand - in de tent op de stoep bij De Kei Sinterklaas te ontmoeten, een tekening te geven en te zwaaien.

Door Liesbeth Spaansen

Vele pieten waren vanaf de start van de route, de hoek Koningin Julianalaan en Koningin Wilhelminastraat, druk aan het werk. Zij noteerden de namen van de kinderen op een vel papier en deelden zakjes strooigoed uit. En nee, niet zo even hup door het autoraam, de zakjes gleden via een meterslange buis vanaf de hoogste tree van de keukentrap de auto in. Daarna, zo stond vermeld: gordels vast, deuren dicht, blijven zitten en stem af op 108 FM.

Eenmaal de hoek van de straat om, de Wilhelminastraat wordt voor deze gelegenheid éénrichtingverkeer, zorgde dweilorkest ‘Net ff Anders’ van Muziekvereniging Nieuw Leven voor de muzikale pepernoten. Daarna stonden de pieten klaar om de auto’s te wassen met sponzen. Bij het rode stoplicht begon het ontsmetten van de auto’s onder de heuse Covid Wasstraat, waarna pieten zorgden dat de auto’s weer droog geblazen verder konden. Eindelijk mochten dan ook de ramen van de auto weer open.

Op 108 FM draaide DJ Harry Hebben sinterklaasliedjes. Piet stond ondertussen in de file naast de auto’s en interviewde kinderen en bestuurders die live te horen waren op de radio. De spanning was bij een aantal kinderen op hun gezichten te zien, maar piet stelde ze gerust.

Daarna was het eindelijk zover, de kinderen ontmoetten Sinterklaas. Wel op afstand en hij droeg een mondkapje, maar hij sprak de kinderen toe, bedankte ze voor de meegebrachte tekeningen. Ook had hij aandacht voor de kinderen die een paar dagen eerder de hele middag hadden geschilderd bij de Sint. Natuurlijk kregen de kinderen voordat ze gingen uitzwaaien een cadeautje.

Het Sintcomité van Ondernemersvereniging de SOV, Stichting Welzijn Steenderen en vrijwilligers van De Kei kregen vele complimenten voor de organisatie van deze middag omdat niet alleen de kinderen genoten maar ook hun (groot)ouders. Zij kregen alvast een stempelkaart mét stempel. Er kwam toch wat publiek aan de kant van de weg staan kijken en ook bewoners van De Bongers stonden allemaal voor het raam om van het feestje te genieten.

Meer foto’s staan op Achterhoekfoto.nl en de facebookpagina van Ondernemersvereniging de SOV.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden