Sinterklaas komt naar Steenderen en zal de kinderen verwelkomen tijdens de drive-through Sint Safari. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl
Sinterklaas komt naar Steenderen en zal de kinderen verwelkomen tijdens de drive-through Sint Safari. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl

Sinterklaas komt alsnog naar Steenderen

Kinderen kunnen op Sint Safari

Door Liesbeth Spaansen

STEENDEREN – Kinderen van de voormalige gemeente Steenderen kunnen opgelucht zijn! Sinterklaas ziet toch kans om naar hun dorp te komen. Wel moeten de Sint en zijn Pieten zich houden aan de coronarichtlijnen, maar het Sintcomité van Ondernemersvereniging de SOV zorgt ervoor dat dit gebeurt. Corona gooide eerst nog roet in de machinekamer van de stoomboot, maar de Sint wordt nu toch op zondag 22 november verwacht. De kinderen kunnen hem ontmoeten tussen 13.00 en 16.00 uur tijdens een heuse Sint Safari bij De Kei.

“Sinterklaas komt niet naar de kinderen toe, maar de kinderen gaan naar de Sint”, legt Edith Steintjes uit. Zij maakt met Geert Postma en Hester Kemper deel uit van het Sintcomité Steenderen. “Dit jaar kan een traditionele intocht gewoon niet, dat wordt veel te druk. We zijn gaan nadenken over alternatieven en zijn tot de conclusie gekomen dat een drive-through, wij noemen het Sint Safari, een leuke, creatieve oplossing is.”

Voor het Steenderense kinderfeest is een goede samenwerking tussen ondernemers van de SOV en Stichting Welzijn Steenderen. Buurt- en activiteitencentrum De Kei heeft daarin een centrale rol. “Sinterklaas logeert ook in De Kei, hij zal dit jaar op zolder slapen. Vanwege de coronaregels is bezoek helaas niet mogelijk, maar de kinderen kunnen natuurlijk wel brieven in de brievenbus van de Sint doen, die bij de kei staat”, vertelt Edith verder.

Kleurwedstrijd
Wat niet verandert, is de jaarlijkse kleurwedstrijd. Op diverse locaties van de voormalige gemeente Steenderen worden de kleurplaten uitgedeeld, maar voor kinderen die hier niet naar school gaan, liggen de kleurplaten bij Geschenkenhuis Beuseker klaar. Inleveren van de kleurplaten vóór 1 december, eveneens bij Beuseker.

Schilderen van de Sint
Kinderen van de leeftijd onderbouw basisschool kunnen zich aanmelden voor de middag ‘Schilderen van de Sint’ op 20 november. Dit kan via Kids Steenderen, www.dekeisteenderen.nl.

Sint Safari
De drive-through is alleen mogelijk met de auto! De Wilhelminastraat wordt voor deze gelegenheid éénrichtingverkeer. Auto’s rijden langzaam vanaf het startpunt, de hoek Koningin Julianalaan en Koningin Wilhelminastraat tot bij de tent die bij De Kei staat. Sinterklaas en zijn Pieten zullen in en om die tent staan en op afstand de kinderen begroeten. Het dweilorkest van Nieuw Leven zorgt voor de vrolijke noten.

De Pieten hebben dit jaar andere taken, nu zij niet mogen strooien met kruidnoten en schuimpjes. Zij bieden de kinderen zakjes snoep aan en leiden alles in goede banen, zij wijzen de weg. De ouders die de kinderen naar de Sint rijden krijgen, omdat ook de decemberactie van de SOV start, alvast een stempelkaart mét stempel.

“We hopen het zo op een gezien corona correcte manier te hebben opgelost”, besluit Edith. “We willen het Sintfeest graag behouden. Het is en blijft een groot (kinder)feest.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden