<p>Naast &lsquo;de grote baan&rsquo; van IJsclub de Molenkolk in Steenderen is een baantje van 200 m2 aangelegd, zodat eerder kan worden geschaatst. Foto: Marieke Kornegoor</p>

Naast ‘de grote baan’ van IJsclub de Molenkolk in Steenderen is een baantje van 200 m2 aangelegd, zodat eerder kan worden geschaatst. Foto: Marieke Kornegoor

Voortaan eerder op de baan bij IJsclub de Molenkolk

STEENDEREN - IJsclub de Molenkolk in Steenderen heeft niet stilgezeten de afgelopen maanden. Er is een prachtige mini-ijsbaan aangelegd. Hiertoe werd besloten tijdens de ledenvergadering van de ijsclub in 2019.

IJsclubs ondervinden als geen andere organisaties de gevolgen van het veranderende klimaat. Zachte winters zijn eerder regel dan uitzondering. Liefhebbers hebben de afgelopen jaren dan ook maar weinig op natuurijs kunnen schaatsen en als de ijsbanen in de gemeente Bronckhorst al geopend konden worden dan was het hooguit voor een paar dagen. De ijsbaan van IJsclub de Molenkolk was daar geen uitzondering op.

Normaal gesproken zijn vier nachten matige vorst nodig om een veilige ijsdikte van 6 a 7 centimeter te krijgen en daarna moet het, liefst ook overdag, blijven vriezen. Echte schaatsers weten de weg naar een kunstijsbaan nog wel te vinden maar voor de jeugd ligt dat over het algemeen wat anders. Dit was voor de leden van de ijsclub een belangrijke reden om tijdens de ledenvergadering in 2019 te besluiten tot de aanleg van een minibaan. Door het bestuur is een plan gemaakt, zijn materialen ingekocht en is de uitvoering in gang gezet.

De aanleg van de baan viel samen met de werkzaamheden rond het activiteitencentrum De Kei te Steenderen. De initiatiefnemers van beide projecten hebben op een plezierige manier samengewerkt. Zo zijn een groot deel van de vrijgekomen tegels van het voormalige schoolplein achter De Kei hergebruikt door de IJsclub. In samenwerking met de lokale firma’s Heitkönig (Grondwerken) en Hofstra (Bestratingen) en met inzet van een tiental deskundige en enthousiaste vrijwilligers is naast ‘de grote baan’ een prachtig baantje van 200 m2 aangelegd. Steenderen beschikt hiermee over een prachtige accommodatie die geschikt is als ‘beginnersbaan’ voor de jongste IJsclub-leden maar waar ook prima een partijtje ijshockey of curling kan worden gespeeld. Het voordeel van de mini-ijsbaan is dat slechts enkele centimeters water hoeven te bevriezen en het dus minder lang duurt voordat er geschaatst kan worden.

Helaas hebben de coronamaatregelen ook gevolgen voor de schaatsliefhebbers. Ook al mocht het komende winter voldoende vriezen dan is het nog maar de vraag of er geschaatst mag worden. Uiteraard gaat de gezondheid van leden, vrijwilligers en bezoekers boven alles! IJsclub de Molenkolk houdt leden en belangstellenden op de hoogte via haar website.


ijsclubdemolenkolk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden