De Hoop Mengvoeders gaat op in ForFarmers

Overname versterkt positie nieuw bedrijf binnen pluimveesector

ZELHEM - De Hoop Mengvoeders uit Zelhem gaat samen met de organisatie ForFamers. De nieuwe organisatie creëert daarmee voor zichzelf een leidende positie in de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en West-Duitsland. Als nieuwe naam is gekozen voor ForFarmers-De Hoop.

Beide ondernemingen zien voor de pluimveeketen veel meerwaarde in één krachtige internationale organisatie, waar voerkwaliteit en advies aan pluimveehouders centraal staan. Consumenten vinden het immers steeds belangrijker om te weten waar voedsel vandaan komt. Mede daardoor neemt de vraag naar kwalitatieve en duurzaam geproduceerde voeding toe. Dit leidt vooral in de vleespluimveeketen tot meer strategische samenwerkingen. De overname van De Hoop door ForFarmers dient in dit licht te worden gezien.
In 2019 zette De Hoop 322.000 ton pluimveevoeders af, vrijwel volledig in de vleeskuikensector. Daarmee werd 110 miljoen euro omzet gegenereerd. Circa 80 procent van de productie wordt in Nederland afgezet. De overige 20 procent volume wordt vanuit Nederland verkocht in België en West-Duitsland. Het bedrijf heeft 52 medewerkers en de productie vindt plaats in de moderne fabriek in Zelhem.

Toekomstgericht
Pieter Wolleswinkel, Directeur ForFarmers Nederland, zegt: “We zijn bijzonder verheugd over de samenvoeging met De Hoop, waar kwaliteit van voeders en advies ook zo nadrukkelijk in het vaandel staan. Deze combinatie zorgt voor een sterke propositie naar alle belanghebbenden en past volledig in onze onlangs aangekondigde Build to Grow 2025 strategie.”
Gert-Jan Buunk, directeur en eigenaar van De Hoop, noemt de beslissing om aan te sluiten bij ForFarmers toekomstgericht en vooral genomen in het belang van onze medewerkers en klanten. "In onze lange historie hebben we altijd klanten aan ons willen binden door hen het beste voer en het beste advies te bieden. Wij vinden in ForFarmers de partij met eenzelfde bedrijfsfilosofie en klantbenadering”, aldus Buunk.

Krachten bundelen
ForFarmers neemt van De Hoop de aandelen over voor de mengvoer- en de transportactiviteiten, inclusief de fabriek met aanpalend onroerend goed. De voltooiing van de transactie, die afhankelijk is van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten, wordt verwacht plaats te vinden in het eerste kwartaal van 2021. Financiële details over de transactie worden op dit moment niet prijsgegeven.
Gert-Jan Buunk zal samen met Michiel Schreurs, directeur pluimvee ForFarmers Nederland, de nieuwe combinatie ForFarmers-De Hoop gaan leiden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden