<p>Versierde pompoenen. Foto: PR</p>

Versierde pompoenen. Foto: PR

(onbekend)

Gratis pompoen om te versieren

HENGELO - Op vrijdag 23 oktober, de laatste dag van de herfstvakantie, kunnen de kinderen van alle basisscholen in Hengelo een pompoen ophalen op de markt in Hengelo. Tussen 14.00 en 17.00 uur worden ze gratis meegegeven aan de kinderen, vanuit de gezamenlijke stand van de Marktvereniging en de Hengelose Ondernemers Vereniging.

Beide verenigingen vonden het leuk om de kinderen enthousiast te maken om de pompoen te versieren en van een lichtje te voorzien. Ze kunnen op vrijdag 30 oktober, ook tussen 14 en 17 uur, worden ingeleverd bij de kraam op de markt. De pompoen die het mooist is versierd wordt beloond met een prijsje. De Marktvereniging en de HOV zorgen er vervolgens voor dat de versierde pompoenen in de etalages van de winkels in het dorp worden gezet. En dan ziet Hengelo er meteen gezellig uit met Halloween, want op zaterdag 31 oktober worden de lichtjes van alle pompoenen aangestoken. En dat is het leuk om te speuren in welke etalage jouw pompoen staat te shinen.
Bij het ophalen krijgen de kinderen een beschrijving mee hoe ze een pompoen moeten uithollen. Voor het geval hun moeders dat nog niet zouden weten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden